2014. aasta septembri lõpus aitasid Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste Eesti karikasarjas Audentese SG/Noortekoondis II rivistusel alistada 101:95 BC Valga Maks&Mooritsa, toona tõi Kotsar13 ja Raieste kolm silma. Esimene neist sõlmis eelmisel kuul lepingu Baskoniaga, mistap kannavad kaks Eesti meest kaheksa hooaja järel taas ühe klubi vormi. Kuid nüüd on tegu Euroliiga meeskonnaga.

„Sel hetkel ma ei osanud küll midagi oodata, teadsin Maiki äkki kuu aega,“ vaatas Raieste tagasi kaheksa aasta tagusesse aega. „Olin esimest aastat Audenteses, tal oli viimane aasta. Siis ei osanud sellistest asjadest mõeldagi.“

Kotsari väitel uuris ta enne Baskoniasse siirdumist Raiestelt maad. „Eelmise [koondise] akna ajal rääkisime natuke, et kuidas seal on. Kui lepingu sõlmimiseks läks, siis ka, et mida vaadata ja mida teada,“ sedastas koondise keskmängija.

***

EM-finaalturniiriks valmistuvat Eesti koondist ootab augustis alustuseks ees viis kõrgetasemelist kontrollmängu - 4. augustil Klaipedas ja 7. augustil Alytuses kohtutakse kolmekordse Euroopa meistri ja kolmekordse olümpiapronksi Leeduga, 12. ja 14. augustil võõrustatakse Tartus Ilmar Kullami nimelisel turniiril Belgiat ning Bosnia ja Hertsegoviinat, 19. augustil ollakse Riias vastamisi Lätiga.

Delfi TV vahendab alates Delfi Kogupaketi tellijatele kõiki Eesti korvpallikoondise kontrollmänge.

Loe lähemalt SIIT.