Shivek räägib pühapäeval kell 9.30 algaval koolituspäeval 1-1 kaitsemängust ning pallita mängu põhitõdedest rünnakul, Räikkä mängijate perspektiivsest arendamisest ja kvaliteetse korvpallitreeningu tundemärkidest.

„Viimasel ajal on aktuaalne teema olnud Eesti erinevate koondiste vastastele allajäämine üldfüüsise poolest. Olen kindel, et treeningu planeerimine ja perspektiivne vaade noorkorvpallurite puhul on üks võtmekohtadest, mida iga treener saab igapäevases treeningus parandada,“ kommenteeris Eesti Korvpalliliidu treenerite koolitusjuht Indrek Visnapuu.

„Kui mõelda meie noortekorvpalli viimaste aegade trendidele, võib selgelt välja tuua indiviuaalse meisterlikkuse kasvu, kuid seda eelkõige palliga mängides. Siit ka põhjus, miks pöörame tähelepanu ilma pallita mängule, millega enamikel mängijatest tuleb paraku 80 protsenti rünnakuajast tegeleda. Lisaks võib olla palliga individuaalse meisterlikkuse kasv põhjus, miks kurdetakse 1-1 kaitsemängu oskuste nappuse üle. Usun, et endine Iisraeli meeste koondise peatreener ja praegu Hollandi noortekoondiste tegevust suunav, pikaajalise FECC koolitajana samadel teemadel üles astunud Arik Shivek on õige mees oma nägemust tutvustama. Jussi Räikkä omakorda on juba 15 aastat olnud Soome korvpalli eduloo üks elluviijatest, mul on väga hea meel, et ta on valmis oma kogemust jagama ka lõunanaabritega.“

Koolitusel osalemist on võimalik ühendada ka samas reedest kuni pühapäevani toimuva Ilmar Kullami mälestusturniiriga, kus Eesti meeste korvpallikoondis kohtub Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviinaga, samuti reedel peetava spordi- ja korvpallikonverentsi jälgimisega. Konverentsil astuvad teiste seas üles Euroliiga võitjaklubi Istanbuli Anadolu Efesi peadirektor Alper Yilmaz, kunagine maailma tippkorvpallur ja täna Hispaania Korvpalliföderatsiooni juhtiv Jorge Garbajosa, Rahvusvahelise Korvpalliföderatsiooni peasekretär Andreas Zagklis. Esinejate seast leiab ka rohkelt Eesti korvpalliga seotud tuntud nimesid nii treenerite, mängijate kui ka juhtide ja sponsorite seast - Janar Talts, Merike Anderson, Rauno Pehka, Toomas Annuk, Alar Varrak, Priit Sarapuu, Peep Aaviksoo, Valdo Lips, Jaak Karp, Ramo Kask, Olle Horm, Priit Tomson, Anatoli Krikun.

Treenerikutse tarbeks annab konverentsil ja koolitusel täismahus osalemine 12, ainult koolitus täismahus 8 täiendkoolituse tundi. Vaata lähemalt ja osta pilet!