IRONMAN Tallinna korraldusmeeskonna liige Margus Lepik: „IRONMAN Tallinn koos lisasündmustega toob Tallinnasse enam kui 3500 võistlejat. Koos saatjatega külastab Tallinna võistlusnädala jooksul ligi 10 000 inimest. IRONMANi sündmuste otsene majandusmõju maksude näol ulatub 1,5 miljoni euroni. Lisaks otsesele majanduslikule mõjule suurendab võistlus Tallinna tuntust ja atraktiivsust ning mõjub positiivselt kogu Eesti kuvandile.“

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev: „Hoolimata koroona-aastatest on tegemist juba viienda IRONMANi võistlusega Tallinnas - IRONMANi sündmustest on saanud üks Tallinna kaubamärkidest. Koostöö Tallinna linna ja IRONMANi korraldajate vahel on läinud iga aastaga aina paremaks. Seda tõendab ka see, et linnakodanikelt on tulnud aina vähem negatiivset tagasisidet liikluspiirangute teemal.“

IRONMAN Tallinna sündmuste liikluskorralduse juht Lauri Lillmann: „Rada on sarnane möödunud aastasele ja need, keda piirangud siis puudutasid peaksid ka praegu tähelepanelikud olema. Tagame kõigile inimestele võimaluse pääseda koju ja kodust välja, lihtsalt palume varuda tavalisest rohkem aega ning jälgida politsei ja liikluskorraldajate märguandeid.“

6. ja 7. augustil tasub Tallinnas ja lähiümbruses liiklemisel olla tähelepanelik, sest võistlustega seoses on piiratud nii parkimist, autoliiklust kui muudetud ka ühistranspordi sõidugraafikuid.

Radade ületuseks tuleb paiguti ooteajaga arvestada ka jalakäijatel. Kõik elanikud pääsevad kindlasti koju ja kodudest välja liikuma, siiski palutakse arvestada võimaliku ooteajaga (kuni 30 minutit) ning järgida liiklusreguleerijate märguandeid. Ratta- ja jooksudistantsil korraldavad liiklust litsentseeritud reguleerijad. Elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi reguleerijate hinnangu alusel olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele.

Soovitame parkida sõiduvahendid juba eelnevalt kohta, kust saab võistluspäeval vajadusel kiiresti liikuma. Palume arvestada, et kella 8-15 vahel on sportlasi rajal kõige tihedamalt ning seetõttu võib tee ületus kauem aega võtta. Liiklus avatakse operatiivselt kohe pärast võistlusdistantsi lõppu ja liikluskorraldusvahendite eemaldamist.

Laupäeval, 6. augustil ajavahemikul 6.30 kuni 17.30 ja pühapäeval, 7. augustil ajavahemikul kell 9.30 kuni 16.00 sulgeb IRONMAN Tallinna rattadistants avaliku liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Tööstuse tn (Kalaranna tn kergliiklusteel – Kopli tn vaheline lõik), Sitsi tn, Sõle tn (Sitsi tn – Kopli tn vaheline lõik), Pelguranna tn, Lahepea tn (kergliiklusteed), Paldiski mnt (Lahepea tn – Tähetorni tn vaheline lõik). Lisaks on liiklus suletud kaardil märgitud Harjumaa teedel. Kahe võistluspäeva vahel on trass liiklusele avatud, kuid liiklemisel olla tähelepanelik teel olevate liikluskorraldusvahendite osas.

Jooksudistants sulgeb 6. augustil terveks päevaks alates kell 9 kuni 7. august kell 00.00 liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Kalasadama tn, Põhja pst (Kursi tn – Kalasadama tn vaheline lõik), Väike-Rannavärava tn, Kanuti tn, Aia tn, Suurtüki tn. 7. augustil on sama trass suletud vahemikus kell 10.10 kuni 19.00. Laupäeva ja pühapäeva vahel on trass suures osas liiklusele avatud.

Lisaks on reedest pühapäevani liiklusele suletud Pikaliiva tänav Paldiski maantee ja Keskküla tänava vahel ning Sõudebaasi tee.

Ürituse ajal saab liikluskorraldust puudutavat teavet ka infotelefonilt numbril 53570800 (Tallinn) ja 53773323 (Harjumaa).

Täpsed liiklusskeemid, kaardid ja muudatused on leitavad siit.

Ironmani korraldajad vabandavad liiklusmuudatustest tingitud võimalike ebamugavuste pärast ning loodavad linnaelanike mõistvale suhtumisele ja võistlejaid toetavale kaasaelamisele!

6. augustil toimuv IRONMAN Tallinn võistlus algab 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkub 180,2 kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja läbi linna Lennusadamasse ning lõpeb 42,2 kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb neljast ringist pealinna tänavatel sisaldades ka väljakutsuvat kuid meeleolukat vanalinna lõiku. 7. augustil toimub ka IRONMAN Tallinn 70.3 võistlus, kus osalejad läbivad poole lühema distantsi. IRONMAN 70.3 Tallinn on ühtlasi ka triatloni Eesti meistrivõistluste distants. Võistluse finiš on Lennusadamas. Lähem info IRONMAN Tallinna kohta on leitav siit.