Teine võistlussõit sai klassis World SSP dramaatilise alguse juba enne roheliste fooritulede süttimist, sest punktitabeli liidrit pühapäeval rajale ei lubatud. Nimelt püüdis Dominique Aegerter (Yamaha) laupäevase kukkumise järel vigastust teeseldes sõitu lõpetavat punast lippu välja meelitada, ent kui põhjalik meditsiiniline kontroll ta võistluskõlbulikuks tunnistas, tuli Šveitsi esindajal tunnistada ebasportlikku käitumist ja mõru pill alla neelata.

Küll aga tuli punased lipud välja otsida pühapäeval, kui võistlussõit katkestati neli ringi enne lõppu Hannes Soomerit (Triumph) jälitanud Steven Odendaali (Yamaha) kukkumise tõttu. Võistlust 15. kohalt alustanud Soomer oli tõusnud selleks ajaks üheksandaks, mis läks tulemusena ka finišiprotokolli. Veel paremini läks aga Hannese boksinaabril Stefano Manzil (Triumph), kes tõusis 20.kohalt poodiumi madalaimale astmele, tuues tootjale kümneaastase pausi järel ühe nädalavahetusega kaks poodiumikohta!

„Täna oli eilsest parem päev,“ nentis Hannes boksi tagasi jõudes pressiteate vahendusel. „Aga meie augustis ei puhka. Meil on kiire ratas, väga hea meeskond ja väga head insenerid, aga pean uuendused enda jaoks sama hästi tööle saama nagu tiimikaaslane seda teeb. Meil tuleb augustis palju testida ja leida vastused nii mahajäämuse kui ka rehvide ülekuumenemise põhjustele. Nälg ja tahtmine pole mul kuhugi kadunud, aga mõlema leevendamiseks on vaja palju olulisi vastuseid.“

Pühapäevase võistlussõidu võitis Lorenzo Baldassarri (Yamaha), kellele järgnesid Nicolo Bulega (Ducati) ja Stefano Manzi (Triumph). Baldassarri jääb nüüd MM-võistluste liidrist Aegerterist maha 14 punktiga, Dynavolt Triumphi sõitjad on pärast hooaja esimest poolt punktitabelis viiendal (Manzi, 108 punkti) ja kümnendal kohal (Soomer, 60 punkti). Tootjate arvestuses on Triumph neljas ja punktisaaki annab taas kasvatada septembris, kui Magny-Coursi ringrajal Prantsusmaal leiab aset seitsmes etapp (09.-11. september).