Läti Delfi kirjutab, et suure hokipeo kohale on tõusnud küsimärgid. „Mis saab aasta pärast, kui praegu pole riik valmis turniiriks raha eraldama ja energiahind jätkab võimsa tsunamina tõusmist?“ küsib portaal.

Viimati toimus hoki suurturniir Lätis eelmisel aastal ning selle kulude ja tulude analüüs näitab ilmekalt, et ilma riigi toetuseta hakkama ei saada.

Algselt Lätis ja Valgevenes toimuma pidanud 2021. aasta MM peeti lõpuks vaid Riias, sest rahvusvaheline hokiliit (IIHF) võttis Minskilt korraldusõiguse.

2021. aasta MM-turniiri tulude ja kulude aruande järgi olid võistluse tulud 15,1 miljonit eurot. Sellest suure enamuse - 9,6 miljonit - eraldas IIHF. Neli miljonit andis Läti riik ja pool miljonit Riia linn.

Kulude ülevaatest selgub, et turniir läks maksma 14,3 miljonit eurot. Peaaegu pool kuludest ehk 6,0 miljonit läks hokiareenidele, sealhulgas olümpiaspordikeskuse rendile ja remondile kokku 3,1 miljonit ning Riia Arena kasutamisele 1,4 miljonit. Võistkondade majutamiseks kulus 3,7 miljonit, turniiri korralduskomitee töö maksis 937 000 eurot.