Kuna Ukraina sõja puhkemise järel on maailma tugevuselt teise hokiliiga klubidel raske välismängijaid leida, ongi nad otsustanud senisest poliitikast loobuda ega fikseeri enam lepingutes palku rublades.

„Varem sõlmiti KHL-i lepingud läbirääkimistel ja palgad fikseeriti rublades. Meie tuttavad Venemaal räägivad, et KHL-iga saab nüüdsest sõlmida ka dollari- või eurolepinguid. Ilmselt tehti seda välismängijate meelitamiseks,“ ütles Kork.

Muudatus on märkimisväärne, sest rubla kurss on Venemaa klubist saadavat palka varem drastiliselt mõjutanud. „Minu karjääri jooksul on rubla kurss olnud parimal juhul alla 40 ja halvimal juhul üle 160. Ka rublade eurodeks vahetamine võib hetkel olla keeruline. Soomes tegutsevatest ettevõtetest ei vaheta rublasid üldse Forex ja Change Group,“ märkis Kork.

Agent usub, et tuleval hooajal näeb KHL-is kõige rohkem paari soomlast. Ründaja Teemu Pulkkinen on üks neist, kes naasis Tšeljabinski Traktori treeningutele.

Kolmel Korki kliendil oli leping ka eelseisvaks KHL-i hooajaks Venemaa klubidega, kuid pärast Ukraina sõja algust tahtsid kõik mängijad ise lepinguid üles öelda. Agent tunnistas, et üks tema hoolealune kaotas selle sammuga netopalgana 300 000 eurot.

„Mul oli seal üks ründaja ja paar väravavahti. Osa neist on praegu Rootsis ja osa Šveitsis. Keegi neist isegi ei mõelnud uuesti Venemaale minekule.“

Kork ei varja, et on pettunud vähemalt ühes Soome tippmängijas, kes jäi KHLi edasi. „Ma ei hakka nimepidi mainima, aga üks mängija pääses rahvuskoondisse ja MM-ile. Ta mängis Venemaal hooaja lõpuni ja sai oma raha kätte. Rahvusmeeskond teatas, et ta ei saanud Venemaalt lahkuda. Need meie mängijad ka ei pääsenud ju tulema, aga ikkagi lahkusid,“ rõhutas hokiagent.