Rootsi koondise treener põhjustas reede hommikul Kopenhaageni lennujaamas ühe terminali evakueerimise, kirjutab Aftonbladet. Juhendaja oli koos naiskonnaga teel Põhja-Makedoonias peetavale noorte käsipalli MM-ile, kui tema teekond turvakontrollis ootamatult lõppes.

Aftonbladeti andmetel sai treener pahaseks, kui lennujaama töötajad temalt turvakontrolli käigus kohvri sisu kohta küsisid. Treener otsustas ametnikele vastata, et tema kohvris on pomm. Lennujaama töötajad nalja ei mõistnud ning evakueerisid pommiähvarduse tõttu kogu terminali. Treener võeti aga vahi alla. Kohale saabus ka Kopenhaageni politsei.

Treener ütles pärast vahistamist, et ta oli nalja teinud. Kuigi tema kotist pommi ei leitud, lõppes tema reis ja võib-olla ka kogu karjäär Rootsi käsipalliliidus.

Rootsi käsipalliliit mõistis nalja heitmise katse karmilt hukka ja lõpetas mehega lepingu. „See (pommi üle nalja heitmine) pole okei – ei liidu esindajana ega üksikisikuna,“ ütles Rootsi käsipalliliidu esindaja Hanna Fogelström.

Kopenhaageni politsei oli samal seisukohal. „Peame seda tõsiselt võtma, kui keegi ütleb, et tal on lennujaamas pomm. Selle üle nalja visata on väga halb mõte,“ ütles politsei pressiesindaja. „Tema kotis polnud midagi ohtlikku ja umbes tunni aja pärast saime terminali avada.“

Reede õhtul teatas Rootsi käsipalliliit, et saadab vahistatud treeneri asemel noorte MMile naiskonda juhendama rahvuskoondise kapteni Tomas Axnéri.