Esimesed kolm veerandaega napi punktivahega võitnud Eesti koondis murdis vastase lõplikult ära neljandal perioodil, kui sisse tehti 20-punktine vahe.

Suurim vahe tuli sisse pallikaotustes, kui iirlased tegid neid koguni 23 ning kohtumist 38,5 minutit eduseisus mänginud eestlased 14, kirjutab Basket.ee. Iirimaa hävis korralikult ka kehvema kahepunktivisete tabavuse tõttu (Eestil 43,5%, Iirimaal 31%), enamus teisi näitajaid olid enam-vähem võrdsed.

Eesti resultatiivseimaks kerkis kolmeseid hiilgavalt tabanud (8/14) Aleksander Tassa, kelle arvele kogunes lõpuks 31 punkti, 3 lauapalli ja 2 vaheltlõiget. Kaspar Kuusmaa panustas 11 silma ja 7 lauapalliga (neist 4 ründelauast) ning Simm-Marten Saadi tegi 10 punkti, 11 lauapalli ja 2 blokiga kaksikduubli.

Iirimaa edukaim oli 12 punkti, 7 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu kogunud Ruiari Cronin, Jamie Cotter panustas 11 punktiga ning Aivaras Uosis lisas 10 silma ja 6 lauapalli.

Eesti U18 koondise järgmine mäng on laupäeval kell 18.00 Islandiga ning juba pühapäeval kell 15.45 kohtutakse Ukraina eakaaslastega. Viimane alagrupimatš Taaniga on plaanis teisipäeval kell 13.30. Igast alagrupist kaks paremat koondist pääsevad veerandfinaali.

Eesti U18 koondise koosseis:

Kaspar Kuusmaa (Audentese SG)
Rasmus Andre (Audentese Spordiklubi)
Gregor Allik (Spordiklubi Nord/Audentese SG)
Karl Gustav Jurtšenko (Audentese Spordiklubi)
Kaarel Välb (Rapla Korvpallikool)
Simm-Marten Saadi (Spordiklubi Nord/Audentese SG)
Ants Kristjan Kalmus (Keila Korvpallikool/Audentese SG)
Rando Roos (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)
Georg Press (Spordiklubi „Rafter“/Audentese SG)
Karl Markus Poom (J Basket Monferrato)
Aleksander Tassa (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)
Jarko Kõrvel (Rae Koss/Audentese SG)
Aksel Brifk (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)

Peatreener: Toomas Annuk
Abitreener: Brett Nõmm
Mänedžer: Allar-Raul Antson
Füsioterapeut: Saskia Vunk
ÜKE treener: Ott-Erik Kalmus