Potapova domineeris kohtumist algusest lõpuni ning võttis igati teenitult oma karjääri hiilgavaima võidu. Enne tänast oli 21-aastane venelanna suutnud vaid korra alistada esikümnesse kuuluva mängija. See juhtus 2019. aastal, kui ta oli tulemusega 6 : 4, 6 : 2 parem toonasest maailma edetabeli viiendast numbrist Angelique Kerberist.

Kontaveit tunnistas vaid 49 minutit kestnud matši järel, et ta esines täna alla oma võimete. „Vastane mängis väga hästi, aga mina ei olnud kohal. Olin vaimselt väsinud. Nädala taguse turniiri väsimus lõi välja, ma ei tundnud, et oleksin täna mingilgi tasemel mänginud,“ tunnistas pettunud Kontaveit.

„Vastasele muidugi tunnustus hea mängu eest, aga kui ma oleksin oma mängu suutnud mängida, oleks see olnud teine kohtumine,“ lisas eestlanna.

„Tänane kaotus oli puhtalt minus kinni. Ma ei tundnud, et mul oleks üldse mingi fookus olnud, mul oli terve mäng vaimselt väga raske keskenduda ja ma ei mänginud täna enda tennist.“

Nädal tagasi oli Kontaveit Hamburgi turniiri poolfinaalis Potapova alistanud 6 : 3, 7 : 5. Eestlanna arvates pole neid kahte mängu mõtet isegi võrrelda. „Täna ei olnud mul vahet, kelle vastu mängisin. Tundsin ise end mentaalselt nii väsinuna, et polnud vahet, kelle vastu oleksin mänginud. Igal juhul poleks midagi head tulnud,“ ütles Kontaveit.

Küsimusele, kas vastane üllatas teda millegagi, vastas eestlanna kiirelt: „Ei.“

Eesti esinumber sõidab nüüd koju ning ilmselt siirdub siis edasi Torontosse, kus algab 8. augustil WTA 1000 turniir.