Tartu peatreener Nikolajs Mazurs näeb noores slovakis potentsiaali. „Tomáš Pavelka on perspektiivikas mängija, kelle suurus ja visete blokeerimise vaist peaks meie korvialust korralikult kaitsma. Loodame, et stabiilse mänguajaga areneb ta mängijana järgmisele tasemele ja on meeskonnale kasulik,“ sõnas Mazurs.

Pavelka korvpallitaust on seotud Tšehhi ja Hispaaniaga. GBA Praha Sparta süsteemis üles kasvanud tsenter on alates 2018. aastast mänginud Hispaanias. Pärast kahte hooaega Valencia duubelmeeskonnas, sai ta hooajal 20/21 Hispaania esiliigas (LEB Gold) TAU Castello särgis 23 mängu keskmisteks näitajateks 16 punkti ja 9 lauapalli. Eelmisel hooajal esindas ta samas liigas kahte klubi: Palencia eest tegi kaasa 11 mängu ning kogus neis keskmiselt 3,3 punkti ja 1,9 lauapalli. Poole hooaja pealt liitus ta Palma meeskonnaga ning sai seal 23 mängu keskmisteks 10,2 punkti ja 7,7 lauapalli.

Sel suvel on Pavelka esindanud ka Slovakkia meestekoondist. Neljas MMi kvalifikatsioonimängus olid tema keskmisteks näitajateks 3 punkti ja 3,5 lauapalli. Parima mängu tegi ta Läti vastu visates seal 11 punkti ja võttes seitse lauapalli.

Tomáš Pavelka jõuab Tartusse augusti alguses ning saab alustada hooajaks ettevalmistumist. Meeskond koguneb täiskoosseisus augusti keskel.