Nüüdseks endine Tšehhi jäähokikoondislane Dmitri Jaškin mängis möödunud hooajal NHL-i klubis Arizona Coyotes, kuid sel esmaspäeval sõlmis ründaja lepingu Venemaal baseeruva KHL-i klubiga Peterburi SKA. Venemaal sündinud, aga Tšehhis üles kasvanud Jaškin esindas hooaegadel 2019 kuni 2021 Moskva Dünamot.

Tšehhi olümpiavõitjaks viinud ja kaks Stanley karikat võitnud kollkipper Dominik Hašek tegi teisipäeval ettepaneku, millega saaks taolise totruse lõpetada. „Tšehhi kodanik läheb tööle Venemaale, millega ta toetab sealset valitsust, sõda Ukrainale ja seetõttu on ohtlik meie oma riigile ja kodanikele. Usun, et abiks oleks see, kui Venemaal töötamise eest määratakse inimestele 15-aastane vanglakaristus. See kindlasti suurendaks meie ja meie liitlaste turvatunnet ning päästaks palju elusid,“ kirjutas legendaarne hokimängija Twitteris.

Ta jätkas: „Kuid ma ei süüdista mängijat ega tema agenti, vaid Tšehhi valitsust ja parlamenti, kes pole siiani sellist seadust vastu võtnud. Meie valitsuse asi on meid sellise tegevuse eest kaitsta. Meie elud on kaalul! Ärge pistke oma pead liiva alla!“

Kontinentaalne hokiliiga KHL asutati Venemaal 2008. aastal ja enne Ukraina sõja algust osalesid seal muu hulgas Soome, Läti ja Slovakkia klubid. Uut hooaeg alustavad eeldatavasti 22 klubi, mis on pärit Venemaalt, Valgevenest, Hiinast ja Kasahstanist.