Ukraina kergejõustikuboss avaldas intervjuus norralaste Dagbladetile arvamust ka Venemaa presidendi Vladimir Putini kohta.

„Viis kuud tagasi oleksin palunud Putinil sõda lõpetada. Nüüd, kui ta on tapnud 300 Ukraina last, pole mul midagi öelda. Ta peab langema koos oma sõjaväega. Nad alustasid sõda, kuid me võime selle võiduga lõpetada,“ ütles Pronin.

Ukraina alaliidu president kinnitas, et on juba neli kuud rindel olnud. Selle aja jooksul on ta võtnud vaid paar väikest puhkepausi.

„Ma ei ole elukutseline sõdur, kuid registreerusin. Ma ei taha elada riigis, mis on Venemaa võimu all. Ma ei saa relvaga joosta ega tulistada, aga kuulsin, et see on droonisõda. Mul on nendega palju kogemusi. Minu meeskond koosneb neljast juristist ja kahest IT-eksperdist. Meie oskusteave on väga kasulik,“ lausus Pronin.

Ukraina väed kasutavad droone muu hulgas Venemaa suurtükiväe ja teiste sõjaliste üksuste positsioonide avastamiseks. „Luureülesanneteks kasutame väikseid droone. Öösiti lendame suuremaid droone, mis võivad kanda pomme. Kasutame neid Vene sõdurite baaside ründamiseks,“ avas Pronin oma ülesandeid.

Ukraina 22-liikmeline koondis võitis MMilt ühe hõbe- ja ühe pronksmedali. Hõbeda teenis kõrgushüppaja Jaroslava Mahutšihh, pronksi samuti kõrgushüppaja Andri Protsenko.

Jaga
Kommentaarid