Baskonia teatel sõlmis eestlane klubiga kaheaastase lepingu. Euroliiga klubiga kehtib eestlasel leping seega 2024. aasta suveni.

25-aastane Eesti koondise tsenter mängis viimased kaks hooaega Saksamaa kõrgliigas Hamburg Towersis. Möödunud hooajal aitas ta koduklubi EuroCupil 16 parema sekka. EuroCupil jäid tema keskmisteks näitajateks 13,4 punkti, 6,6 lauapalli ning 1,4 resultatiivset söötu.

Bundesligas, kus Towersi laeks jäi veerandfinaal, olid Kotsari keskmised näitajad 14,2 punkti ning 7,6 lauapalli.

Juuni keskpaigas, suvise koondiseakna eel rääkis Kotsar Delfile antud intervjuus, et loodab liituda võimalikult tugeva liigaga. „Võtan rahulikult ja kaalun kõiki variante. Mingid huvilised on, aga mitte sellised, millest kohe kinni haarata. Kui saaksin valida, siis sooviksin mängida kõige paremas liigas,“ tõdes viimasel kahel hooajal Saksamaal leiba teeninud Maik-Kalev Kotsar, et on sihiks võtnud mandri kõige tugevamad sarjad.

Baskonia ridadesse kuulub teatavasti ka Sander Raieste. Baskonia jõudis Hispaania meistrivõistlustel sel kevadel poolfinaali, kus kaotati hilisemale meistrile Madridi Realile. Hispaania meistriks on Baskonia tulnud neljal korral, viimati 2020. aastal. Euroliigas jäi Baskonia lõppenud hooajal esimesena veerandfinaalist välja, lõpetadas põhiturniiri üheksandal kohal. Veerandfinaalist jäi neid lahutama kaks võitu.

Juunis palkas Baskonia uueks peatreeneriks hispaanlase Joan Penarroya, kes viimati juhendas teist Hispaania tippklubi Valenciat. Muideks, just Valenciast sai Baskonia tänavu Hispaania meistriliiga veerandfinaalis jagu. Mullu novembrist kuni hooaja lõpuni tüüris Baskoniat horvaat Neven Spahija.

Baskonia koosseis on läbimas korralikku uuenduskuuri. Uute mängijatena on suvel klubiga liitunud veel USA pallurid, tagamängija Markus Howard ja ääremängija Daulton Hommes. Klubist on lahkunud põhimängujuht Wade Baldwin IV, kes liitus Tel Avici Maccabiga. Ääremängija Simone Fontecchio liitus NBA klubi Utah Jazziga ning ja mängujuht Jayson Granger siirdus Itaalia kõrgliigaklubisse Veneetsia Reyer.

Kotsar hakkab põhitsentri koha nimel võitlema ameeriklase Steven Enochiga. Mõnes rotatsioonis on ka USA-st pärit Matt Costello mänginud keskmängija kohal, aga tema tugevus on rohkem eemalt viskamine.