Laupäevase eraldistardist sõidu parim oli nende tiimi Wout van Aert, kes võttis sellega tänavu juba kolmanda etapivõidu. Ehkki pühapäeval sõidetakse veel traditsiooniline viimane etapp, siis sisuliselt ja vormiliselt kindlustas eile teise koha saanud Jonas Vingegaardile sellega tuuri üldvõidu. Aastakümneid on jalgrattasporti saatnud dopinguskandaalid, mistap on kahtlaseks peetud pea kõiki Tour de France'i kaasaegseid võitjaid alustades alates Lance Armstrongist ja Cadel Evansi, lõpetades Chris Froome'i ja Tadej Pogačariga. Loomulikult päriti ka Vingegaardilt, et kas nende tiimi suur edu on päris puhas asi.

„Oleme täiesti puhtad,“ kinnitas kokkuvõttes enam kui kolme ja poole minutiga Pogačari ees tuuri juhtiv Vingegaard rahulikult. „Igaüks meist. Kinnitan seda teile kõigile. Keegi meist ei tarvita midagi keelatut. Meie headus tuleb ettevalmistusest. Me treenime kõrgmägedes maksimaalse pulsiga. Me pöörame tähelepanu materjalidele, toitumisele ja treeningute, meie meeskond on selles valdkonnas parim. Nii et jah, sellepärast peate meid usaldama.“

25-aastane taanlane on viimastel hooaegadel teinud meeletu arenguhüppe. Kui tal oli eraldistardis veel mõned aastad tagasi probleeme riigi meistrivõistlustel esikümnesse tulekuga, siis nüüd oli ta Prantsusmaa velotuuril etapil teine. „Asi on aerodünaamikas. Loomulikult olen nüüd parem sõitja, aga usun, et asi on rohkem aerodünaamikas. Oleme väga palju testinud tuuletunnelites ja rajal. Meie töö tasus end ära,“ selgitas Vingegaard, kes tõusis tuuri kindlaks liidriks 11. etapi vägeva soolosõiduga.

Täna toimuv viimane etapp kokkuvõttes seisu enam ei muuda. „Esiteks tahan seda võitu tähistada. Ja siis tahan tulla tagasi ja võita veel. Aga mul pole sellist eesmärki, et pean tuuri võitma viis korda,“ arutles ta.

Kui Vingegaard jäi küsimuste peale rahulikuks, siis teisel tänavuse tuuri tähel Wout van Aertil läks hari punaseks. Belglane kandis esimestel nädalatel ise kollast särki ja viimastel tegutses Vingegaardi olulise abimehena. Loomulikult uuriti ka temalt tiimi vägeva esituse ja võimaliku dopingu kohta. „Mul pole sellele küsimusele vastamiseks sõnu. See küsimus on täielik p**k! See juhtub iga kord, kui keegi võidab,“ leidis ta.

Rohelise särgi arvestuses on van Aertil 480 silma, mida on ligi kaks korda enam teist kohta hoidvast mehest. 27-aastane rattur jätkas: „Kuna meie tiim esineb nii hästi, siis me peame end kaitsma? Töötasime väga kõvasti selle edu nimel. Jalgrattasport on muutunud. Mulle ei meeldi, et me peame pidevalt sellistele küsimustele vastama. Peame olema dopinguküttide jaoks terve aasta jooksul alati saadaval, mitte ainult Tour de France'il. Nad tulevad meie kodudesse. See pole päris nii, et me tuleme eikuskilt,“ paugutas ta.