Bosnia ja Hertsegoviina korvpalliliit teatas selle nädala alguses, et Euroopa tipptiimides mängivate Dzanan Musa ja Miralem Halilovici kõrval tõmbab sel suvel koondise särgi selga möödunud hooajal NBA klubi Portland Trail Blazersi eest keskmiselt 15 punkti visanud ning üle 11 lauapalli noppinud Jusuf Nurkić. Kuid nädala teises pooles saatsid nad laiali hoopis uue varjundiga teate.

„Kes suudaks meile selgitada tõsiasja, et üksikud klubid saavad riigieelarvest rohkem raha kui rahvusmeeskonnad? Eelkõige korvpallikoondis, mis on varemgi meie rahvast rõõmustanud ja kavatseb seda teha ka lähikuudel. Praegu pole meil väljapääsu ja see hetk pole kaugel, mil oleme sunnitud tänavustest suurvõistlustest loobuma,“ kirjutasid nad.

Sealse korvpalliliidu väitel pole neil piisavalt rahalisi vahendeid katmaks 2022. aasta suvistel suurturniiridel osalemist. Jutt on augustis toimuvatest 2023. aasta MM-valikmängudest ja septembris algav EM-ist. Liidu teatel on sponsorite toel olemas vahendid koondiste ettevalmistamiseks, kuid nad vajavad veel raha. Nii pole ohus nende osalus augustis Ilmar Kullami 100. sünnipäeva auks toimuval kolme meeskonna vahelisel turniiril, kus lisaks neile jooksevad väljakule ka Eesti ning Belgia rahvuskoondised.

„Pöördume potentsiaalsete sponsorite, eelkõige riigi ja omavalitsuste poole, et nad meid aitaksid. Need on meie rahvuskoondised. Meie poisid ja tüdrukud. Nad tahavad uhkusega esindada Bosnia ja Hertsegoviinat, näha kodumaa lippu seal, kuhu see kuulub - Euroopa ja maailma korvpalli suurriikide lippude kõrval,“ lisasid nad.

Bosnia on Euroopa meistrivõistlustel B-alagrupis koos Prantsusmaa, Sloveenia, Leedu, Ungari ja Saksamaaga.