2018. aastal vormelikarjääri lõppenuks kuulutanud Alonso tegi eelmisel hooajal F1-sarja suure tagasituleku, kui liitus Alpine'i meeskonnaga. Hispaanlase hinnangul on ta suutnud pika pausi järel oma kiiruslikud omadused säilitada ning olnud selles aspektis Michael Schumacherist ja Kimi Räikkönenist edukam.

„Ma tean, et minevikus on olnud palju selliseid tagasitulekuid. Aga meil kõigil oli ilmselt tunne, et Kimi ja Michael polnud rajale naastes enam need sõitjad, kes nad kunagi olid. Ma ei tahtnud, et minuga sama asi juhtuks. Usun, et olen sellega hakkama saanud ning sõidan sama kiiresti kui varem. See on minu jaoks väga oluline,“ sõnas Alonso The Race'ile antud intervjuus.

„Aga isegi kui tunnen, et olen samasugune nagu varem, siis pean seda aeg-ajalt tõestama. Sellised nädalavahetused, nagu Kanadas oli, aitavad mul seda tunnet kaasvõistlejate seas saavutada,“ rääkis Alonso, kes suutis Gilles Villeneuve'i ringrajal suure üllatusena kvalifikatsioonis paremuselt teist aega näidata.

Viimase kümne aasta jooksul ainult keskpäraste masinatega võistelnud Alonso arvates on uue põlvkonna vormelifännid asjatundmatud ning ta kardab, et seetõttu võib mitmete fantastiliste sõitjate pärand ohtu sattuda.

„Need poolehoidjad, kes meile praegu kaasa elavad, on valdavalt uued fännid ja kuigi ma ei soovi kedagi alavääristada, siis kahjuks ei tea nad vormel 1-st kuigi palju. Nad on rohkem nagu jalgpallifännid, kes jälgivad ainult tulemusi. Nende arvates on võitja alati parim ning viimaseks jäänud sõitjale tuleks kinga anda. Autode võimekusest ja selle erinevusest ei saa nad midagi aru,“ kritiseeris 32-kordne etapivõitja pealiskaudseid fänne.

„Õige vormel-1 kultuur on täielikult kaduma läinud,“ andis Alonso kurjakuulutavalt teada.