UEFA uue kampaania Real Scars osana räägib sari „Outraged“ rassismist, seksismist, homofoobiast, sõjapõgenike diskrimineerimisest ja küberkiusust. Lisaks Pogbale, Rapinoele ja Lovrenile osalevad sarjas veel mitmed tippmängijad ja -treenerid.

Küberkiusu kohta räägib oma loo Prantsusmaa naiste koondise kapten Wendie Renard. „Solvang on solvang, vahet pole kas see toimub sotsiaalmeedias või päriselus,“ ütles Renard.

„Jalgpall peegeldab selgelt seda, mida ühiskond endast kujutab. See paneb meie õlgadele tohutult tähtsa rolli. Tegutsema peab kohe, enne kui on liiga hilja,“ ütles endine Prantsusmaa koondislane ja praegune Crystal Palace FC peatreener Patrick Vieira.

UEFA soovib sarja „Outraged“ levitada hariduslikel eesmärkidel üle kogu Euroopa. Sari on osa UEFA jätkusuutlikkuse strateegiast, mis tutvustab austuse tähtsust, diskrimineerimise vältimise olulisust ning soodustab võrdõiguslikkust ja kaasatust. See aitab inimestel näha paremini austuse tähtsust, vältida igasugust diskrimineerimist ning soodustab võrdõiguslikkust ja kaasatust. Lisaks noortele keskendumisele, kaasatakse projekti treenereid ja koole ning teeb koostööd erinevate telepartneritega, et auditooriumi laiendada.

UEFA kutsub kõiki üles küberkiusu vastu võitlema. Näiteks kui kohtate ükskõik millist diskrimineerivat sisu sotsiaalmeedias, siis tuleb sellest vastavale platvormile teavitada. Kõiki, kes on kunagi langenud kiusamise või vihakõne ohvriks ning kellel on peas enesevigastamise- või enesetapumõtted, julgustatakse abi saamiseks pöörduma kohalike nõustajate poole:

Lasteabi: 116111 (24h)

Ohvriabi telefon 116 006 (24h)

Hingehoiu telefon 116 123 (24h)

Eluliin: 6558 088 (eesti keel), 655 5688 (vene keel) (igapäevaselt kl 19-07)

Kiirabi: 112 (24h)

Lisaks saab anonüümselt abi küsida Peaasi.ee kodulehel.

Sari „Outraged“ on saadaval tasuta UEFA.tv veebilehe kaudu. UEFA.tv-d on võimalik vaadata kõikides Androidi ja iOSi seadetes (nii telefonis kui ka tahvelarvutis), PlayStationis (PS4 ja PS5), Hisense VIDAA nutitelerites, Apple TV-s, Android TV-s ning Amazon Fire TV-s.