Kontaveit sai avasetis kiirelt murde kätte ning läks kohtumist 2 : 0 juhtima. Järgnevas geimis ei õnnestunud tal aga kolme geimpalli realiseerida ning hoopis Potapova oli see, kes oma neljanda murdevõimaluse geimiks vormistas. Kuigi 21-aastasel venelannal õnnestus seis 2 : 2 peale viigistada, siis järgmised kaks geimi kuulusid taaskord Kontaveitile. Potapova suutis 4 : 2 seisul taaskord murre tagasi võtta, kuid oma servi hoidmisega ta enam hakkama ei saanud ning eestlanna võitis esimese seti 6 : 3.

Teine sett algas aga vastupidise stsenaariumiga ning hoopis Potapova läks varajase murdega 2 : 0 juhtima. Järgnevad viis geimi kuulusid aga Kontaveitile, kes paraku ei suutnud oma suurt eduseisu võiduks vormistada ning lubas vastasel 5 : 5 viigistada.

Lõpuks õnnestus Kontaveitil siiski Potapova vahespurdile punkt panna ja viimased kaks geimi enda kasuks kallutada.

Laupäeval toimuvas finaalis läheb Kontaveit vastamisi ameeriklanna Bernarda Peraga (WTA 81.), kes alistas nelja parema seas 6 : 2, 6 : 4 Marina Zanevska (WTA 72.).

Kontaveiti ja Pera ainus omavaheline vastasseis leidis aset mõned nädalad tagasi toimunud Wimbledoni turniiri avaringis, kus Peral tuli eestlanna 7 : 5, 6 : 1 paremust tunnistada.

Enne kohtumist:

Kontaveiti mäng peetakse peaväljakul teisena ja see algab Eesti aja järgi kõige varem kell 14. Enne seda lähevad esimeses poolfinaalis vastamisi Marina Zanevska (Belgia, WTA 72.) ja Bernarda Pera (USA, WTA 81.)

Kontaveit alistas eilses veerandfinaalis Saksamaa esindaja Andrea Petkovici 6 : 0, 2 : 0. Teise seti katkestas Petkovic vigastuse tõttu. Potapova alistas 6 : 1, 6 : 3 kolmanda paigutusega tšehhitari Barbora Krejcikova (WTA 19.).

21-aastane Potapova on seni Kontaveitiga kohtunud ühe korra. 2018. aastal jäi Moskva turniiril tulemusega 2 : 6, 6 : 3, 7 : 5 peale eestlanna.