Jerevani jalgpalliakadeemia staadionil alustas tugevas tuules kohtumist paremini Paide. Kuuendal minutil andis Daebeas karistusala paremalt äärelt terava palli värava ette, ent Kaimar Saag ei ulatunud selleni. Viie minuti pärast üritas Deabeas ebaõnnestunult kaugelt, 16. minutil andis Siim Luts karistusala vasakult tiivalt terava tsenderduse, kuid nahkkera rünnanud Saagi löök ebaõnnestus.

Seejärel sai Ararat-Armenia matši üle kuni lõpuvileni kontrolli, kuid pallivaldamisega ei kaasnenud väga ohtlikke olukordi – kodumeeskonna mängijate kauglöögid läksid lootusetult mööda ja üritused kastis jäid kinni Paide kaitsjatesse. Nii leppisid satsid üsna ilmetus mängus väravateta viiki ja kolmandasse ringi pääseja selgub eeloleval neljapäeval Pärnu rannastaadionil. Sealjuures paari võitjat ootab Belgia suurklubi Anderlecht.

Kohtumise statistika.

enne kohtumist

Eelneval kahel eurohooajal kaotas Paide avaringis Vilniuse Žalgirisele ja Wroclawi Slaskile, kuid tänavu on nad ainus paarist edasi läinud Eesti klubi. Konverentsiliiga esimeses ringis alistas Paide võõrsil Tbilisi Dinamo 3:2, kaotas kodus lisaajale läinud mängu 1:2 ja võitis otsustava penaltiseeria 6:5.

Dinamo vastu saadud kogemusi üritatakse edukalt ära kasutada möödunud hooajal Armeenia kõrgliigas hõbemedali võitnud Ararat-Armenia vastu. „Selge on see, et meil kujunesid Tbilisiga mängudes välja teatud põhitegevused ja mustrid. Proovime üht-teist paremaks lihvida. Sellest aastast on meil edukas eurokogemus all, peame rõhuma kasu toonud trumpidele – meeskondlik kaitsetöö, vaimne tugevus ja tugevad vahetused. Meil on olemas kõik võimalused ka teisest ringist edasi minemiseks,“ leidis Paide Linnameeskonna loots Karel Voolaid.

Paide debüteeris Eesti meistriliigas 2009. aastal, seni on nende suurimateks saavutusteks 2020. aasta Premium liiga hõbemedalid ning tänavu võidetud Tipneri karikas. Noor klubi on ka 2017. aastal loodud Ararat-Armenia, mis jõudis rikka oligarhi Samvel Karapetjani rahakoti najal kohe Armeenia vutiliiga tippu. Hooaegadel 2018–19 ja 2019–20 võitsid nad sealse meistrisarja tiitlid.

Meeskondade seis on erinev. Kui Eestis on meistriliiga täies hoos ja Paide on saanud karastuse Euroopaski, siis vastased peavad paari kuu pikkuse pausi järel esimese ametliku matši. Möödunud hooajal liigas vaid ühe silmaga Pjunikule tiitli kaotanud Ararat-Armenia on suvel meeskonda täiendanud kaheksa mängijaga. Näiteks liitusid nendega Armeenia koondiseski platsile lipanud äärekaitsjad Hakob Hakobjan ja Arman Hovhannisjan, möödunud hooajal Pjunikus säranud kogenud 33-aastane Portugali ründaja Hugo Firmino, väle nigeerlasest äär Tenton Yenne ning eelnevalt Portugali esiliigas võrke purustanud Brasiilia passiga Agdon.

Uus mees istub ka vastaste pingil, sest venelase Dmitri Gunko asemel juhendab alates juulist satsi kohalik mees Vardan Bitšahtšjan. „Araratil algas uus komplekteerimine, mistõttu on väga palju ettearvamatust nende algkoosseisu ja taktika osas,“ rääkis Voolaid, kelle väitel on Armeenia klubi üldjoontes sarnane vastane Tbilisiga. „Mitte üks ühele, sest indiviidid on erinevad, aga üldjoontes tehniline ja kiire meeskond, kus on erineva taustaga mängijaid. Aga treener on uus, kõike võib tulla ja peame olema kõigeks valmis. Nende tase pole grammi võrra kehvem kui Tbilisil, aga senise analüüsi põhjal on keeruline öelda, kas ja kui palju on Ararat-Armenia neist tugevam.“

Paari esimene mäng toimub sel neljapäeval Jerevanis, korduskohtumine peetakse järgmise nädala neljapäeval Pärnu rannastaadionil. Duelli võitja läheb Konverentsiliiga kolmandas eelringis vastamisi 34-kordse Belgia meistri Brüsseli Anderlechtiga.