Koduväljakul mänginud Hibernians oli avapoolajal selgelt aktiivsemaks ja ohtlikumaks pooleks ning 17. minutil asusid nad Ferdinando Apapi tabamusest juhtima. 24. minutil suurendas nende eduseisu Jürgen Degabriele.

Teisele poolajale tuli Levadia aktiivsemalt, kuid esialgu ei suudetud seda tulemuseks vormida. 87. minutil löödi aga üks värav tagasi, kui Erest Agyiri nurgalöögi järel saatis palli võrku Maximiliano Ugge.

Kodumeeskond vastas aga kiiresti ning 90. minutil taastas kaheväravalise eduseisu Yunusa Muritala. Viimane sõna jäi aga Levadiale ning neljandal lisaminutil lõi väravaesisest saginast palli võrku Agyiri.

Hibernians vs FCI Levadia.

Seeria korduskohtumine peetakse 28. juulil Tallinnas Lilleküla staadionil. Duelli võitjat ootab kolmandas eelringis Läti tippklubi RFS.

Enne mängu:

Nii Levadia kui ka Hibernians alustasid tänavust eurohooaega Meistrite liigast. Levadia kaotas eel-eelringi poolfinaalis Reykjaviki Vikingurile 1:6, Hibernians jäi esimeses eelringis Shamrock Roversile (Iirimaa) alla 0:3. Rovers võitis avamängu kodus 3:0, Maltal mängiti 0:0 viiki.

„Väga oluline mäng ootab meid ees. Ma arvan, et meeskond on valmis ja anname endast kõik, et minna hea tulemusega koju,“ rääkis Levadia 32-aastane ründav poolkaitsja Zakaria Beglarišvili kohtumise eel klubi kodulehele.

Levadia 32-aastasele peatreenerile Ivan Stojkovicile on see teiseks kohtumiseks klubi tüüri juures. Debüüdi tegi ta reedel Eesti meistrivõistlustel, kui võõrsil alistati Tartu Tammeka 3:0. Maltal pole samal ajal uus liigahooaeg veel alanud, suvepausilt naastakse seal augusti teises pooles.

Hibernians on eestlastele üsnagi tuttav tiim, Maarjamaal käidi ka mullu. Hibernians kohtus aasta aega tagasi Meistrite liiga esimeses eelringis FC Floraga. Flora võitis Tallinnas 2:0 ja Maltal 3:0 ehk kahe mängu kokkuvõttes jäid eestlased peale 5:0.

Eestlastest on Hibernians mänginud ka FCI Tallinnaga. 2017/18 hooajal alistati Meistrite liiga esimeses eelringis Eesti meister koondskooriga 3:0 (koduväljakul võitis Malta tiim 2:0 ja Tallinnas 1:0).

Hiberniansi ja Levadia korduskohtumine peetakse 28. juulil Tallinnas Lilleküla staadionil algusega 20.00.

Selle duelli võitjat ootab kolmandas eelringis Läti meister RFS. RFS alustas eurohooaega samuti Meistrite liigast, kus esimeses eelringis jäädi alla Soome meistrile HJK-le. HJK võitis avamängu koduväljakul 1:0, korduskohtumises jäi RFS peale 2:1. Penaltiseerias olid 5:4 edukamad soomlased.

Konverentsiliiga teises eelringis oli RFS vaba ning pääses otse kolmandasse eelringi, kus oodatakse vastast Levadia ja Hiberniansi duellist.