Möödunud nädalal langes põrmu ligi kolm kümnendit vana tippmark. 14 aasta ja 245 päeva vanuselt tegi Patrik Kristal kohtumises Tartu Tammekaga Eesti jalgpalli ajalugu, sest nüüd on tema ajaloos noorim meistriliigas väljakule jooksnud mängija. Eelnev tippmark pärines 1994. aastas, kui Andrei Tjunin mängis 14 aasta ja 336 päeva vanuselt Tartu Merkuuri ridades Tallinna Dünamo vastu. Delfi pani kokku pingerea 16st meistriliiga rekordist, mille ületamine näib üsna või väga ebareaalne (esikohal siis kõige ületamatum tippmark). Loomulikult tänab siinkirjutaja numbrite eest Eesti jalgpalli statistika kogumise kroonimata kuningat Mati Kesaväli, kelleta oleks selle tabeli tegemine võimatu.

16. Hooajal löödud väravad: 46
Mis toimus?
Narva Transi ründaja Aleksandrs Čekulajevs lõi 2011. aastal 46 väravat.
Miks on rekordi ületamine keeruline? Lätlasel oli toona õnn mängida liigas, kus asjatas Lasnamäe Ajax (jep, neist tuleb veel pikalt juttu! - E. K), kelle vastu said paljud vastased lustida. Transi ründaja lõi oma 46st tabamusest 18 just Ajaxi võrku. Peale 2011. aastat on 30 tabamuse piir ületanud vaid Jevgeni Kabajev, Liliu ja Erik Sorga, sealjuures Čekulajevsi vägiteod jäid neil enam kui kümne tabamuse kaugusele.
Kas ja millal lüüakse rekord üle? Tänasel päeval ohustajat ei paista, aga ühel hetkel võib ju keegi leida vägeva leegionäri või kasvatada endale ründaja, kes skoorib enam kui värava mängu kohta. Iseküsimus, kas ja kuidas õnnestuks sellist meest terve hooaja Eestis hoida.