31-aastase Henrikseni sõnul ilmnesid esimesed märgid soojenduskatsete järel. „Arvasin, et olen esimest korda võistluse eel närvis. Finaali ajal tundsin, et jalad on ülipehmed,“ kirjutas norralane sotsiaalmeedias. Henrikseni sõnul oli ta sarnaselt ka varemgi tundnud. Ta vaatas võistluse järel oma pulsikella ning mõistis, et maadles kogu finaali ajal südame rütmihäiretega.

„Paljud, kes mind jälgivad, ilmselt teavad, et olen sellest ka varem rääkinud. Tavaliselt läheb süda mõne tunni jooksul rütmi tagasi,“ jätkas ta. „Sedapuhku läksin 10 tundi pärast rütmihäirete algust magama ja üles ärgates tundsin ikka samamoodi.“

„Läksime koos koondisearstiga otse haiglasse, kus sain head ravi ning rohte. Pärast 23 tundi läks süda lõpuks rütmi tagasi ja mind saadeti koju,“ lisas Henriksen. „Kahju, et see juhtus sellisel ajal, aga olen väga õnnelik, et suutsin teha ühe hea heite, mis mulle medali kindlustas.“

Norra vasaraheitja lisas lõpetuseks, et läheb hooaja järel operatsioonile, millega loodab ta tervisehädadele punkti panna.

Henriksenile tõi pronksi 80.87 meetri pikkune heide. Kaksikvõit läks Poola. Viienda järjestikuse MM-kulla võitis Pawel Fajdek tulemusega 81.98 meetrit. Hõbeda pälvis tema kaasmaalane Wojciech Nowicki (81.03 m).