Seitsmevõistlus oli kuni viimase alani väga põnev. Hollandlanna Anouk Vetter viskas oda 58.29 ja tõusis sellega enne 800 m jooksu liidriks. Belgia atleet Thiam võttis end seepeale väga hästi kokku, viis 800 m jooksus oma rekordi 2.13,00-ni ja teenis ikkagi lõpuks üsna kindla võidu.

Vetter lisas senisele isiklikule rekordile 174 silma ning viis Hollandi rekordi 6867-ni. Särava etteaste tegi ka 21-aastane ameeriklanna Anna Hall, tema rekord oli varem 6458, Eugene'is suutis ta koguda 6755 punkti. Poolatar Adrianna Sułek oli rahvusrekordi 6672-ga neljas.

Seitsmevõistluse koondprotokoll.

Meeste kõrgushüppes teenis Katari sportlane Mutaz Essa Barshim kolmanda MM-kulla järjest. Ta sai ainsana üle kõrgusest 2.37. Viimati jäi Barshim kullast ilma Rio de Janeiro olümpial. Korealane Sanghyeok Woo oli 2.35-ga teine ja ukrainlane Andri Protsenko 2.33-ga kolmas. Samast kõrgusest teisel katsel üle saanud olümpiavõitja Gianmarco Tamberi jäi seekord esimesena medalita.

Protsenko puhul tasub meenutada, et ta ettevalmistus jäi lünklikuks, kuna ta ei suutnud tükk aega lahkuda Vene vägede poolt okupeeritud Hersonist. Varasemal kuuel MM-il polnud Protsenko jõudnud lõppvõistluselegi, nüüd tõusis poodiumile.

„Varasematel aastatel oli mu ettevalmistus palju parem, kuid siin Eugene’is olen väga motiveeritud,“ selgitas Protsenko. „Enne MM-i polnud mul õrna aimugi, kas õnnestub hoojooks klappima saada, äratõuge ja hüpe kokku panna. Ma ei saanud lahkuda okupeeritud Hersoni territooriumilt märtsi lõpuni. Muidugi ma üritasin jätkata treeninguid, harjutades vahel metsas ja lagendikel, ent see polnud füüsilise põhja ladumiseks piisav.“

Kolmikhüppes tegi Venezuela naine Yulimar Rojas väga-väga pika hüppe, paraku astus üle ja tema maailmarekord 15.74 jäi püsima. Võidutulemuseks tuli 15.47. Rojasel on nüüd kolm kulda nii välis- kui ka sise-MMilt. Järgnesid jamaikalanna Shanieka Ricketts (14.89) ja Tori Franklin (14.72). Talvel sise-MM-il poodiumile tõusnud ukrainlanna Marina Behh-Romantšuk astus ligemale 15-meetrise katse üle ning piirdus lõpuks 13.91-ga, mis andis kõigest 11. koha.

Marokolane Soufiane El Bakkali pälvis 3000 m takistusjooksus esikoha ajaga 8.25,13. Naiste 1500 m distantsil üritas Gudaf Tsegay (Etioopia) teisi tempoga küpsetada, kuid soosik Faith Kipyegon (Keenia) pani lõpuga oma paremuse maksma. Ajad 3.52,96 ja 3.54,52. Julge jooksu tegi britt Laura Muir, võttes vastu kiire algtempo, tasuks pronks, ajaks 3.55,28.