Laupäeval jäi üks Robinsoni helikopter Kamtšatka kohal kadunuks. Päev hiljem leidsid ametivõimud Kamtšatka poolsaarelt Uzoni vulkaani lähistelt alla kukkunud ja maha põlenud helikopteri. Mitme erineva väljaande teatel viibis helikopteris õnnetuse hetkel kolm inimest, kes kõik paraku hukkusid.

„Päev varem kadus raadioühendus helikopteriga, kus lisaks piloodile viibis veel kaks reisijat. Tegemist oli eralennuga populaarses turismipiirkonnas,“ vahendas Bild Kamtšatka kuberner Vladimir Solodovi ütlusi. „Pole veel teada, mis õnnetuse põhjustas. Seniste teadete kohaselt ei olnud ilm lennu ajal „soosiv“.

Helikopterit juhtis varalahkunud endine andekas laskesuusataja Igor Malinovskii. Kes lisaks Malinovskiile helikopteris viibisid, pole avaldatud.

25-aastane Malinovskii tuli juuniorina viiekordseks laskesuusatamise maailmameistriks ja viiekordseks Euroopa meistriks. Muideks, kaks kulda võitis ta 2018. aastal Otepääl toimunud juunioride MM-ilt. Noorte seas edukat karjääri teinud Malinovskii täiskasvanute seas enam läbimurret teha ei suutnud. Vigastuste tõttu tõmbas ta mullu sportlaskarjäärile joona alla. MK-sarjas osales ta hooajal 2020/2021 Oberhofi etapil, kus sai sprindisõidus 92. koha.

Sportlaskarjääri kõrvalt tegeles Malinovskii aktiivselt just lennundusega. Tema isa oli piloot, kelle jälgedes tegi ta ka ise ära helikopteri load. Nii hakkaski ta spordielu kõrvalt tegema turistilende Kamtšatka piirkonnas, kust ta ka ise pärit oli.

„Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) ja kogu laskesuusaperekond leinab viiekordset juunioride maailmameistrit ja MK-sarjas osalenud Igor Malinovskiit,“ seisis IBU avalduses. „Teda jäädakse alatiseks mäletama, kui suurepärast sportlast. Avaldame tema perekonnale kaastunnet.“

„See on tragöödia meie spordi ja riigi jaoks,“ sõnas Venemaa laskesuusaliidu juht Vladimir Dratšev. „Igor oli eriliselt andekas sportlane, sest pole just palju viiekordseid juuniorite maailmameistreid. Ta oli kõikidest oma eakaaslastest tugevam. Paraku valis ta omale töö, mis hõlmab suurt riski. Leiname, sest kaotasime suurepärase mehe.“

Jaga
Kommentaarid