Nimelt peavad kõik inimesed taotlema USA-sse reisimiseks viisa, kuid mitmetel sportlastel pole see sugugi libedalt läinud.

USA väljaande USA Today andmetel on koguni 374 sportlasel tekkinud viisaga komplikatsioone ning nendest omakorda kolmveerandil on õnnestunud lahendus leida alles viimasel minutil.

Teiste seas langes keerulise bürokraatia ohvriks ka Keenia tippsprinter Ferdinand Omanyala, kes saabus MMile 100 meetri jooksu maailma edetabeli kolmanda mehena. Eugene'i jõudis Omanyala aga ainult kolm tundi enne avastarti ning lühikese ettevalmistusaja tõttu jäi ta poolfinaali pidama.

Ometi võib keenialane pidada end isegi õnnelikuks, sest kümnekonnal Lõuna-Aafrika sportlasel ei õnnestunudki viisaprobleeme korda ajada ning neil tuleb nüüd võistlusi tugitoolist jälgida.

Üheks kõige häälekamaks korraldajate kriitikuks on olnud neljakordne olümpiavõitja Michael Johnson.

„See on lihtsalt naeruväärne. Kõik ju teavad, et USA-sse viisa taotlemine on keeruline protsess. Rahvusvahelised föderatsioonid ja võistluse korraldajad pole sellega aga miskipärast arvestanud. See on täiesti häbiväärne,“ sõnas Johnson Twitteri vahendusel.