World SSP klassi esimene võistlussõit sai plaanitust lühem, startimist harjutati koguni kolm korda (!) ning lisaks ilmestas kõnealust mõõduvõttu veel terve hulk kukkumisi, millest ei jäänud puutumata isegi liidergrupp.

Pärast teist starti alanud võistluse algfaasis pidi põllul käima ka üheksandalt kohalt alustanud Hannes Soomer, kelle kaasvõistleja avaringi esimeses sektoris rajalt välja nügis. Eestlase õnneks jäi tema sõiduvahend terveks ja kukkumistest tingitud kordusstardi tõttu ei tulnud tal ka konkurentide tagaajamist rivi lõpust alustada.

Kolmandas stardis suutis Dynavolt Triumphi sõitja stardis koha võrra tõusta, ent pidi järgnevate naginate käigus mitu kohta ära andma, kukkudes vahepeal üheteistkümnendaks. Seejärel hakkas aga Hannes aegamisi tõusma, lõpetades viienda etapi esimese osavõistluse meeskonnakaaslase Stefano Manzi järel seitsmenda kohaga.

„Reedel oli meil murevaba päev ja kõik sujus, ent tänases kvalifikatsioonis segasid muutuvad tuulehood niipalju kaarte, et sõitsin ühes sektoris viienda käiguga pidevalt piirajas ning tegime jooksvalt mõned muudatused, et seda vältida,“ sõnas Hannes pärast võistlust.

„Ent võistluseks jõudis ilm uuesti muutuda ja tehtust polnud tolku. Aga vähemalt jõudsime ühes tükis lõpujooneni ja teame, mida tuleb teha, et pühapäeval kiiremini edeneda.“

Viienda MM-etapi esimese osavõistluse võitis klassis World SSP sarja liider Dominique Aegerter (Yamaha), kellele järgnesid Lorenzo Baldassari (Yamaha) ja Raffaele De Rosa (Ducati).