Etapi alguses pääses plehku 23-pealine jooksikute punt, kes parimal juhul edestasid peagruppi ligi veerand tunniga. Nii oli varakult selge, et võitja tuleb sellest seltskonnast, mistap viimased paarkümmend kilomeetrit möödusid pidevate rünnakute tähe all.

Pikima kõrre tõmbasid olukorras teistel eest sõitnud Alberto Bettiol (EF Education - Easypost) ja Matthews, kes jagasid esikoha. Poolteist kilomeetrit enne lõppu tegi Matthews otsustava rünnaku ja nii sai Austraalia rattur uhkes üksinduses tähistada karjääri neljandat Prantsusmaa velotuuri etapi võitu - viimati tõusis ta poodiumile viis aastat tagasi. Bettiol kaotas 31-aastasele Matthewsile 15 ja Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) 34 sekundiga.

„Tahtsin kõigile näidata, et ma pole ainult sprinter, vaid oskan sõita nii nagu täna sõitsin. Mõtlesin viimasel tõusul kuni finišini tütrele ja naisele, kes on minu unistuste täitumise nimel väga palju ohverdanud. Loodetavasti täna näitasin neile, miks ma seda teen,“ ütles Matthews peale sõitu.

Ta lisas: „Pühendan selle võidu oma tütrele. Ta on nelja-aastane ja tahtsin talle näidata, miks ma kogu aeg ära olen. Täna oli see päev.“

Võitjast tosina minuti kaugusel üritas tuuri 11. etapil kustumisega kollase särgi käest andnud sloveen Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) üldliidril Jonas Vingegaardilt (Team Jumbo–Visma) eest sõita, ent taanlane pidas vapralt rünnakutele vastu ja mehed veeresid koos üle finišijoone. Kokkuvõttes lahutab mehi jätkuvalt 2.22.

Üldarvestuse kolmas on jätkuvalt britt Geraint Thomas (Ineos Grenadier, +2.43). Päeva üks suur võitja oli jooksikute sekka kuulunud ja lõpuks etapil kümnenda koha saanud Louis Meintjes (WorldTeam Intermarché – Wanty – Gobert Matériauxi), kes vapra sõiduga tõusis kokkuvõttes seitsmendaks.