„Ma arvan, et olen natuke šokis sellest, mis just juhtus,“ tunnistas Mehis ja Kersti Viru õpilane pärast edukat etteastet. Ta ületas kõik kõrgused kuni 1.93-ni avakatsel, see läks üle teisel üritamisel. Kõik sujus nii ladusalt, et isegi Hayward Fieldi staadionidiktor pani seda tähele: Bruus jätab mulje, nagu see kõik oleks nii lihtne!

„Võistlus läks tõesti väga hästi, hoojooks ei olnud nii passiivne nagu tavaliselt. See andis väga palju enesekindlust, et võiks tulla hea võistlus ja miks mitte finaali saada. Siin staadionil oli väga mõnus võistelda selle publiku ees, nautisin seda täiega. Kõik tingimused olid väga head, polnud liiga kuum, tartaan oli väga hea,“ kiitis Bruus.

17-aastane Tabiverest pärit neiu parandas varemgi enda nimel olnud Eesti juunioride rekordit kahe sentimeetri võrra, noorsoo rekord jääb nüüd ühe ja Anna Iljuštšenko hüpatud täiskasvanute mark kolme sentimeetri kaugusele.

Kas oli kahju ka, et ei saanud sellise tänase võimsa hooga edasi hüpata? „Ma ei teagi... Võib-olla isegi mitte, siis jääb finaaliks ka midagi,“ muheles Bruus.

Lõppvõistlus peetakse teisipäeval. Täna oli 1.93 jõukohane üheksale naisele.

Rasmus Mägi võitis oma eeljooksu ajaga 48,78 ja pääses kindlalt poolfinaali. „See näitab, et vorm on läinud õiges suunas. Kui hooaja sees olen jooksnud samasuguse aja nii, et mul on lõpus päris paha, siis täna pigem tuli see kergelt ja sujuvamalt kui siiani,“ rääkis Mägi.

Meeste 100 m finaal kujunes USA peoks - kolmikvõit! Fred Kerleyle kuld ajaga 9,86, teiseks tulnud Marvin Bracy ja Trayvon Bromell said mõlemad ajaks 9,88. 10 sekundi piirist sai veel jagu ka 21-aastane jamaikalane Obelique Seville (9,97). Tiitlikaitsja Christian Coleman oli 10,01ga kuues, olümpiavõitja Marcell Jabocs loobus poolfinaalist. Märkimis väärib ka Lõuna-Aafrika Vabariigi välejala Akani Simbine etteaste, ta oli 10,01ga viies. Simbine on ainus sprinter, kes on viiel viimasel üleilmselt tiitlivõistlusel jõudnud finaali ja ta on saanud seal alati neljanda või viienda koha.

Meeste kaugushüppes teenis viimases voorus kirja saadud 8.36ga esikoha hiinlane Jianan Wang, selle hetkeni oli tal kirjas vaid 8.03. Kõige parema seeria (X, 8.30, 8.29, 8.24, 8.32, 8.20) tegi olümpiavõitja Miltiadis Tentoglou, kuid sellegi poolest pidi ta leppima hõbemedaliga. Pronksi pälvis 8.16 hüpanud kümnevõistleja Simon Ehammer, kes otsustas MM-il võistelda kaugushüppes ja augustis EM-il kümnevõistluses.

Naiste kuulitõukes pidi senine valitseja Lijiao Gong oma trooni loovutama ameeriklanna Chase Ealeyle. Ealey tõukas 20.49, Gong 20.39 ja Jessica Schilder Hollandi rekordiks 19.77.

Meeste vasaraheites jätkub Poola ülemvõim. Kui Tokyo olümpial suutis Wojciech Nowicki oma koondisekaaslase Paweł Fajdeki alistada, siis nüüd võttis Fajdek revanši. Tema heitis 81.98, Nowicki 81.03. Pronksi sai 80.87ga norralane Eivind Henriksen. Ehk poodiumil olid samad mehed, kes olid seal ka Tokyos. Fajdeki jaoks oli see aga koguni viiendaks järjestikuseks MM-kullaks!

Naiste 10 000 m jooksus jäi Hollandi staier Sifan Hassan suisa medalist ilma. Mäletatavasti võitis ta mullu Tokyos nii 5000 kui ka 10 000 m jooksu ja teenis lisaks 1500 m distantsil pronksi. Seekord tal sellist lennukust ei olnud. Maailmameistriks krooniti Letesenbet Gidey (Etioopia) ajaga 30.09,94, talle järgnesid Hellen Obiri ja Margaret Chelimo Kipkemboi (mõlemad Keenia), esimene kaotas võitjale 8 ja teine 13 sajandikuga. Lõpuspurdis teistele alla jäänud Hassan oli ajaga 30.10,56 neljas.