Varem oli ta alati piirdunud eelvõistlusega. Tegemist on siiski väga kõrgel tasemel sportlasega, Rio de Janeiro olümpial sai Protsenko 2.33ga neljanda koha, Londonis neli aastat varem oli üheksas. Sopoti sise-MM-il tuli teiseks, Euroopa meistrivõistlustelt on ette näidata hõbemedal nii hallist kui ka staadionilt. Aga väljas oli MM-idel varem alati nihu läinud.

„Varasematel aastatel oli mu ettevalmistus palju parem, kuid siin Eugene’is olen ma liigagi motiveeritud jõudmaks finaali ja hüppamaks seal kõrgele,“ selgitas Protsenko. „Enne MM-i polnud mul õrna aimugi, kas õnnestub hoojooks klappima saada, äratõuge ja hüpe kokku panna. Ma ei saanud lahkuda okupeeritud Hersoni territooriumilt märtsi lõpuni. Muidugi ma üritasin jätkata treeninguid, harjutades vahel metsas ja langendikel, ent see polnud füüsilise põhja ladumiseks piisav. Pärast siin hommikul 2.28 ületamist olen enesekindlam. See oli tehniliselt hea ja puhas hüpe.“

Fännide närvidel mängis olümpiavõitja Gianmarco Tamberi, ületades 2.25 ja 2.28 alles kolmandal katsel. Tokyos Tamberiga olümpiavõitu jaganud Mutaz Essa Barshim ühtegi korda latti maha ei ajanud, seda ei teinud ka Protsenko.