Erkmaa Korvpallikoolis treeninguid alustanud Karl Markus Poom siirdus Itaaliasse 2018. aastal, kus ta esimene peatus oli PMS Basketball süsteemi kuulunud Pallacanestro Moncalieri. Möödunud hooajal mängis Eesti U18 koondise liidrite hulka kuuluv Poom tugevuselt neljandas liigas, nüüd pani talle käpa peale esiliiga meeskond.

Novipiù JB Monferrato spordidirektor Federico Vignola sõnul on 204 cm pikkune Poom nende selle suve viimane hange. „Oleme moodustanud kümne mängijaga meeskonna, mis on valmis võitlema väga tasavägises Serie A2-s. Oleme Karli aastaid jälginud ja ta on korduvalt mänginud meie noortevõistkondade vastu,“ ütles ta.

Monferrato võitis möödunud aastal Itaalia esiliigas 30-st mängust pooled. Äsja 18-aastaseks saanud Poomis nähakse aga suurt tulevikku. „Olen veendunud, et meie juures tulevad kaks aastat on tema arengus väga olulised. Samas olen kindel, et ta pääseb juba tänavu meie rotatsiooni,“ lisas Vignola.

Enne uue klubi juurde siirdumist esindab Poom Eesti koondist 29. juulil Rumeenias algaval U18 vanuseklassi B-divisjoni EM-turniiril.