Avapäeva suurimaks tõmbenumbriks oli 4 x 400 m segateatejooks, kus kodupubliku lemmikuks oli 36-aastane Allyson Felix. Juba 2003. aastal esimest korda MM-il osalenud fenomenaalne sprinter lõpetab selle hooaja järel karjääri. Ta on MM-idelt võitnud nüüd kokku koguni 19 medalit, sellele pole kellelgi midagi võrdväärset vastu panna. Tal on 7 individuaalset ja 12 teatejooksu medalit; 13 kulda, 3 hõbedat ja 3 pronksi. Olümpiamängudel on Felix poodiumile tõusnud 11 korral.

Hayward Fieldile kogunenud publik rõkkas, kui Felix teises vahetuses pulga sai. Vahe kasvas teistega korraks väga suureks, ometi suutis Dominikaani Vabariigi välejalg Marileidy Paulino selle vahetuse lõpuks tagasi joosta. Viimasele vahetusele sööstis ameeriklanna Kennedy Simon tänu kolmandat vahetust jooksnud Vernon Norwoodi heale tööle siiski liidrina, esialgu naine kasvatas vahet ja lõpusirgele tulles oli edumaa näiliselt turvaline: 4-5 meetrit.

Paraku naine kangestus täielikult. Võidu napsas ajaga 3.09,82 hoopis Dominikaani Vabariigi ankrunaine Fiordaliza Cofil. Tõkkejooksjana tuntud Femke Bol tõstis aga kaugel maas olnud Hollandi teiseks ja kui distants oleks kümme meetrit pikem olnud, saanuks nad kulla. Nüüd jäi aga kaheksa sajandikku puudu. Ameerikale (3.10,16) jäi kõigest pronks, publik oli selgelt pettunud ja sotsiaalmeedias on alanud edu maha mänginud Simoni armutu materdamine. Tokyo olümpiavõitjad poolakad pidid seekord leppima neljanda kohaga.

Tiitlid jagati välja ka naiste ja meeste 20 km käimises. Meeste hulgas said jaapanlased Toshikazu Yamanishi ja Koki Ikeda kaksikvõidu (ajad 1:19.07 ja 1:19.14), pronksi teenis terava lõpu teinud rootslane Perseus Karlström (1:19.18). Naiste võit läks Peruusse, Kimberly Garcia Leon kattis võistlusmaa ajaga 1:26.58, järgnesid poolatar Katarzyna Zdziebło (1:27.31) ja hiinlanna Qieyang Shijie (1:27.56).

Meeste 100 m esimeses ringis näitas võimu ja väge ameeriklane Fred Kerley, läbides distantsi ajaga 9,79. Staadionidiktor juba kiirustas arutlema, kas ta võib laupäevases finaalis rünnata ka Usain Bolti maailmarekordit (9,58). Väga kiirelt liikus ka Kerley kaasmaalane Trayvon Bromell (9,89), 19-aastane Botswana atleet Letsile Tebogo kärpis juunioride maailmarekordi 9,94 sekundini.

Põnevusega oodati kahe mehe etteasteid. Viisaprobleemide tõttu alles vahetult enne starti Keeniast Eugene'i jõudnud Ferdinand Omanyala oli oma eeljooksus raskustes, aeg 10,10 andis talle seal kolmanda koha ja viis siiski poolfinaali 24 sekka. Sel aastal väga vähe võistelnud itaallasest olümpiavõitja Marcell Jacobs viis oma hooaja tippmargi 10,04-ni.

Ryan Crouser tõukas eelvõistlusel kuuli 22.28, kaugushüppe eelvõistluselt ei saanud edasi tiitlikaitsja Tajay Gayle, jamaikalane astus kõik kolm katset üle. Kõrgushüppe eelvõistlusel pakkus närvikõdi olümpiavõitja Gianmarco Tamberi, ületades 2.25 ja 2.28 alles kolmandatel katsetel.

Avapäeval eestlasi tules ei olnud, laupäeval saab näha aga nii Rasmus Mägi 400 m tõkkejooksu kui ka kõrgushüppaja Karmen Bruusi eelvõistlust.