Nimelt ei sõitnud Tänak kohtunike hinnangul tänavuse Rally Estonia esimesse ajakontrolli sõites HEV (hübriidauto tsoonis) tsoonis hübriidjõul, mis tähendab aga FIA reeglite vastu eksimist. Teisisõnu sõitis Tänak Hyundai autoga vales kohas valel režiimil. Kohtunikud määrasid Tänakule selle eest 10-sekundilise ajatrahvi.

FIA kohtunikud kutsusid reedel kell 9.30 hommikul meeskonna mänedžeri Pablo Marcose ülekuulamisele, kes selgitas, et kaardilugeja (Martin Järveoja) polnud kõnealuses tsoonis kindel, kas on vaja lülitada masin hübriidrežiimile, sest pärast autopesu punkti ootas ees ülesmäkke tõus. Järveoja sellest aga mänedžeri ei teavitanud, seisis FIA avalduses.

FIA otsusest selgub, et Hyundai duo sai karistada, sest tiim polnud teatanud ühestki tehnilisest probleemist ja hübriidajami tootja teatel polnud ka sellega ühtegi tehnilist probleemi.

Ajatrahv kukutas Tänaku teiselt kohalt kolmandaks. Tänak kaotab ralli liidrile Elfyn Evansile 22,5 sekundiga, Kalle Rovanperäst on ta maas 3,8 sekundit.