Autoralli eksmaailmameister Ott Tänak on aastaid püüdnud meelitada tipptennisist Anett Kontaveiti oma ralliautosse enda kõrvalistmele. Neljapäeval sai see tänu Rally Estonia korraldajatele teoks. Maailma naiste tennise teine number oli saadud kogemusega silmanähtavalt rahul.

„See, mis kiirusega need mehed suudavad kurve võtta… Selline tunne, et siit pole võimalik sõita mujale kui otse metsa. Aga nad haldavad autot nii hästi ja hoiavad kiirust kontrolli all. Väga vinge!“ õhkas Anett Kontaveit, kui oli lõpuks Ott Tänaku ralliautost välja roninud. „Kartsin, et karjun terve tee, aga tegelikult olin küllaltki vaikne. Silmi ka kinni ei hoidnud, mulle meeldib teada, mis mind ees ootab.“

Kontaveit istus muidu Martin Järveojale kuuluvale istmele Rally Estonia testikatse neljandaks läbimiseks. Mõistagi ei pidanud ta Järveoja kombel rajalegendi lugema, seniste läbimiste jooksul oli teelõik Tänakule juba pähe jäänud. Seega saigi Kontaveit keskenduda lihtsalt nautimisele.

Anett Kontaveit ja Ott Tänak

Tänak ja Kontaveit harjutavad sama kehalise ettevalmistuse treeneri juhendamisel. Tarmo Tiitsu juures rassides on Tänak teinud korduvalt juttu, et võiks Kontaveiti sõidutada. Seni polnud tennisist vedu võtnud. „See oli asi, mida ta arvas, et kunagi ei tee,“ lausus Tänak naerdes. „Kindlasti oli see tema poolt suur asi. Sportlasena sai ta väga hästi aru, kuhu tuleb, ja kindlasti sai ta siit enda jaoks teistsuguse kogemuse.“

Kontaveit rääkis, et autosse istudes tundis ta end korraks Martin Järveoja neljanda lapsena. Kogenud kaardilugejal oli tegemist, et tennisestaar turvaliselt istme külge kinnitada. Lõpuks sai ta sellega hakkama ja spordikuulsused tuiskasid rajale.

Tänak on proovinud ka Kontaveiti vastu tennist mängida, kuid Tänaku enda sõnul selles midagi ilusat polnud. „Punkti saan vaid siis, kui Anett ise palli auti lööb,“ nentis ta.