Kalev/Cramo oli loosimisel kolmandas loosipotis ja kuna kuuendas potis oli vaid kaks võistkonda, oli Eesti tiimil 50-protsendiline võimalus esimeses ringis vaba olla. Seda siiski ei juhtunud - Kalev/Cramo kohtub kvalifikatsiooniturniiri veerandfinaalis Horvaatia tiimi Zagrebi Cedevita Junioriga.

Cedevita Junior sai eelmisel hooajal Horvaatia kõrgliiga põhiturniiril neljanda koha, veerandfinaalist edasi ei jõutud. Võistkond koosneb peamiselt noorema põlvkonna Horvaatia korvpalluritest.

Edu korral läheb Kaleb poolfinaalis vastamisi Kosovo liiga poolfinalisti Prištinaga. Eesti korvpallihuvilistele tuttavatest mängijatest teenis Prištinas eelmisel hooajal leiba tsenter Devin Thomas, kes mängis hooajal 2020/2021 Kalev/Cramos.

Kui Kalev jõuab kvalifikatsiooniturniiril finaali, tuleb neile vastane kolmikust Jonava (Leedu), Kapfenberg Bulls (Austria) ja Craiova (Rumeenia). Kolmikust tugevamad peaksid olema Jonava ja Craiova ning soodsam vastane oleks eeldatavalt Kapfenberg.

Pärnu vältis tippliigade võistkondi

Ühtlasi sai selgeks ka Eesti valitseva tšempioni Pärnu Sadama saatus, kui nad ei peaks FIBA Meistrite liiga kvalifikatsioonist edasi pääsema. Pärnu satuks sel juhul FIBA Europe Cupis C-alagruppi koos Fribourg'i (Šveits), Den Boschi (Holland) ja FC Portoga (Portugal).

Pärnu loosi võib pidada heaks, sest tippliigade klubisid nagu näiteks Malaga Unicajat (Hispaania), Brindisit (Itaalia), Bursa Tofast ja Gaziantepi (mõlemad Türgi) õnnestus vältida.

Fribourg on Šveitsi valitsev meister, Porto on Portugali hõbe ja Den Bosch Hollandi poolfinalist.

Küll võib Brindisiga, kellega hiljuti sõlmis lepingu Joonas Riismaa, alagrupis kokku minna Kalev/Cramo. Lisaks on F-grupis Hollandi hõbedatiim Groningen ja üks Meistrite liiga kvalifikatsioonist väljakukkuja.

Meistrite liiga ja Europe Cupi kvalifikatsiooniturniirid peetakse

FIBA Europe Cupi alagrupid:

FIBA Europe Cupi loos