Pesäpallo ehk soome pesapalli klubi Hyvinkään Tahko mängija Nurmio üritas liigakohtumises meeleheitlikult püüda Elmeri Anttila löödud palli. „Mõtlesin, et mul on aega see kätte saada. Hakkasin palli kindasse püüdma, aga maapind kadus alt. Et jalad haiget ei saaks, siis läksin pea ees. Asjad ei läinud planeeritult, aga olukord oli kontrolli all,“ kirjeldas ta üle maailma ringlevat videot, mida on muuhulgas näidanud ka suurimad Ameerika spordikanalid. Nimelt lendas Nurmio väljaku kõrval voolanud jõkke.

Kuigi mitmed video nägijad olid mures, kas soomlane jäi terveks, siis sportlase sõnul ta olukorras haiget ei saanud. Kuid kivide vahele lennanud Nurmio tõdes, et tagantjärgi võib asja üle naerda, aga tegelikult oli situatsioon ohtlik ja ta võtab edaspidi sarnastes olukordades veidi rahulikumalt.

Märgade riietega Nurmio mängis kohtumise uljalt ka lõpuni, tema väitel pole osa varustust veel siiani ära kuivanud. „Aga ma ei saanud seda palli isegi kätte! Selles mõttes polnud see minu poolt kuigi muljetavaldav esitus,“ lisas ta Iltalehtile.

Soome pesapalli ja nii-öelda klassikalise pesapalli peamine vahe on selles, et esimeses söödetakse palle lööjale ette vertikaalselt. Pesäpallos on riigi meistreid välja selgitatud alates 1922. aastast. Ala on põhjanaabrite seas tänini üsna populaarne, möödunud aasta finaalseeria otsustavat mängu vaatas koha peal ligi 2000 inimest.