Eelmisel nädalal hakkas United uueks hooajaks ettevalmistusi tegema, kuid erinevalt teistest mängijatest otsustas Ronaldo treeningutega mitte liituda. Ametlikult puudus ta isiklikel põhjustel ja tal oli selleks ka klubi luba olemas.

Sky Sportsi andmetel peituvad Ronaldo puudumise tagamaad hoopis selles, et tema agent Jorge Mendes käib erinevatele klubidele oma klienti „maha müümas“, tuues välja, kuidas jalgpallimaailma üks suurimaid tähti klubidele nii turunduslikust kui majanduslikust aspektist suurt kasu tooks.

37-aastast Ronaldot on seostatud Londoni Chelsea, FC Barcelona, Napoli, Müncheni Bayerni, Pariisi Saint-Germaini ja Milano Interiga. Erinevate väljaannete teatel on Mendes kohtunud juba nii Chelsea kui ka Barcelona esindajatega.

Värskelt ametisse nimetatud ten Hag otsustas aga kõik Ronaldo üleminekut puudutavad kuulujutud ümber lükata: „Ta kuulub järgmisel hooajal meie plaanidesse ja nii ongi. Ootan temaga töötamist väga. Ma rääkisin temaga enne probleemi ilmsiks tulekut ja meil oli hea vestlus. Ta ei öelnud mulle kordagi, et soovib lahkuda. Loomulikult olen igasugu asju lugenud, aga meie kindel soov on koos edukad olla,“ vahendas jalgpalliajakirjanik Fabrizio Romano Manchester Unitedi peatreeneri sõnu.

Lisaks Ronaldole personaalküsimusele uuriti ten Hagilt ka ManU uute täienduste kohta, kuid hollandlane jäi sel teemal kidakeelseks: „Kui te mõtlete Frenkie de Jongi, siis ma ei räägi mitte kunagi mängijatest, kellel on teise klubiga leping olemas. Ma ei vasta temaga seotud küsimustele. Ma ei oska öelda ka seda, mitu mängijat sel suvel liitumas on. Otsime endiselt poolkaitsjaid ja ründajaid,“ jäi ten Hag salapäraseks.

FC Barcelona poolkaitsja Frenkie De Jongi võimalikust üleminekust on Manchesteris räägitud juba üle poole aasta, kuid seni pole klubid veel omavahel kokkuleppele jõudnud. Väidetavalt pakkus United hollandlase eest viimati 65 miljonit eurot, Barcelona soovib teenida aga 85–86 miljonit eurot.