Enne tänast polnud Djokovic suutnud Kyrgiose vastu võita ainsatki setti ning ka finaal sai austraallase jaoks unelmate alguse.

Pärast võidetud avasetti hakkas Kyrgiose mäng aga vaikselt logisema ning võis ilmekalt näha, kuidas karjääri esimeses suure slämmi finaalis mängival tennisistil oli närvipinge kontrolli alla saamisega tõsiseid raskusi.

Djokovic õnnestus vastase haavatavust kenasti ära kasutada ning otsustavatel hetkedel pallingu loovutanud Kyrgios jäi kiirelt settidega kaotusseisu.

Kuigi neljandas setis suutis austraallane ennast uuesti kokku võtta ning mäng kiire lõppmänguni viia, siis seal pani Djokovic oma kogemused lõplikult maksvusele ja lõi veidi üle kolme tunni kestnud kohtumise lukku.

Karjääri seitsmenda Wimbledoni tiitli võitnud Djokovic sooritas finaalis 46 äralööki ja patustas 17 lihtveaga. Kyrgiose vastavad numbrid olid 62 ja 33. Kuuest murdepallist suutis Kyrgios realiseerida üheainsa, serblane võitis aga neljast murdevõimalusest pooled.

Kokku on Djokovicil nüüd 21 suure slämmi tiitlit, millega tõusis mööda šveitslasest Roger Federerist. Meestest on suutnud rohkem slämmiturniire võita ainult hispaanlane Rafael Nadal (22).

Finaali tipphetked: