Rõbakina alistas finaalis tuneeslanna Ons Jabeuri (WTA 2.) 3:6, 6:2, 6:2. Kuigi Rõbakina esindab alates 2018. aastast Kasahstani, on ta sünni poolest venelanna. Juba Rõbakina finaali jõudmise eel meenutasid paljud väljaanded, et tänavusele Wimbledoni turniirile Ukrainas toimuva sõja tõttu Venemaa ega Valgevene tennisiste võistlema ei lubatud. Nüüd aga võitis naiste turniiri Rõbakina, kes sündis ning kasvas üles Moskvas ja elab seal tänase päevani. Kuni 2018. aastani esindaski ta Venemaad.

Finaalijärgsel pressikonverentsil uuris üks ajakirjanik, kas Rõbakina mõistab Ukrainas toimuva sõja ja Vladimir Putini tegevuse hukka? Algselt vastas Rõbakina, et ei kuulnud küsimust hästi. Kui ajakirjanik küsimust kordas, teatas tennisist, et tema inglise keel pole kõige parem.

„Vabandan, minu inglise keel pole kõige parem. Ma ei saanud küsimuse teisest poolest aru,“ alustas Rõbakina vastamist. „Omalt poolt saan öelda, et ma esindan Kasahstani. Ma ei valinud seda, kus ma sündisin. Inimesed uskusid minusse, Kasahstan on mind kõvasti toetanud. Isegi täna (eile - K.R.) nägin palju toetajaid ja nende lippe. Ma ei tea, kuidas sellistele küsimustele vastata.“

Tasub mainida, et kogu ülejäänud pressikonverentsi vältel ei kurtnud Rõbakina kordagi, et ei saanud inglise keele oskuse tõttu küsimustest ära.

Poolfinaali järel uuriti Rõbakinalt, kas ta tunneb end rohkem venelanna või kasahhitarina. „Olen väga õnnelik Kasahstani esindamise üle. Nad uskusid minusse. Minu jaoks pole siin küsimust,“ vastas Rõbakina. Rõbakina kommenteeris siis põgusalt ka Venemaa poolt Ukrainas algatatud sõja teemal. „Tahan, et sõda lõppeks võimalikult ruttu. Tahan rahu.“

Reutersi videost saab osa Rõbakina vastusest Venemaa teemal kuulata alates 1.20.

Jaga
Kommentaarid