Kuulsast Red Bulli noortesüsteemist on viimase paari aastakümne jooksul läbi käinud ligi 80 sõitjat, aga Red Bulli F1 meeskonna või sõsartiimi AlphaTauri ridadesse jõuavad neist vähesed. Akadeemia kuulsaimate ja edukamate vilistlaste sekka kuuluvad Sebastian Vettel, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz juunior ja Pierre Gasly.

Eesti vormelilootus Jüri Vips on Red Bulli süsteemi kuulunud 2018. aastast, kuid tema F1 unistus sai suure tagasilöögi juunis, kui ta sattus rassismiskandaali. Red Bull otsustas lõpetada eestlasega koostöö kui nende F1 varu- ja testisõitjana. Nädala jagu hiljem teatas tiimi pealik Christian Horner, et Vips kuulub siiski programmi edasi, ehkki varu- ja testisõitjana on tema leping läbi. Vipsile andis F2-s teise võimaluse Hitechi tiim, kes lubab eestlasel hooaja lõpuni nende ridades jätkata.

Arvestades Red Bulli süsteemis valitsevat tihedat konkurentsi, on selge, et kõik sõitjad löögile ei pääse. Juuniorprogrammi sõitjatest on aja jooksul vaid seitse pääsenud AlphaTaurisse ning kaheksa saanud võimaluse Red Bullis. Nii on aastate jooksul paljud vormelilootused pidanud ühel või teisel põhjusel kuningliku vormelisarja unistusest suu puhtaks pühkima. Mis on aga saanud neist, kes noorteakadeemia kaudu AlphaTauris või Red Bullis võimalust ei saanud? Et nimekirja kuulub kümneid ja kümneid sportlasi, otsis Delfi välja mõned tuntumad ja vähemtuntumad nimed.