Neljapäeval alustati ametliku treeninguga. Reede hommik algas kvalifikatsiooniga, kus Robin Jäätma saavutas 707-punktilise tulemusega kaheksanda koha. Pärastlõunal alustasid kõigepealt segavõistkonnad ja pärast alustati individuaalsete duellidega. Päev venis väga pikaks, sest peale nelja seerialist võistlust anti äikesehoiatus ja võistlus lükati tunni võrra edasi. Pärast pausi tulid sportlased tagasi platsile ja võistlus jätkus kahe prooviseeriaga. Kahjuks tuli võistlusesse jälle poole tunnine paus teha äikese tõttu. Pärast viimast edasi lükkamist said atleedid lõpuks võistluse lõpuni lasta.

Jäätma esimene vastane oli Lõuna-Aafrikast pärit sportlane. Robin võitis kindlalt matši 148-142. 1/8 duellis tuli vastamisi seista tugeva India laskuri Abhishek Vermaga. Matš oli väga tasavägine, Robinil oli enne viimast seeriat maksimum punktid ja vastasel üks punkt alla maksimumi. Kahjuks tuli Robin Jäätmal viimases seerias kaks nappi 9-silmalist tabamust sisse ja ta kaotas duelli ühe punktiga: 148:149. Kokkuvõttes saavutas Robin oma esimestel Maailmamängudel üheksanda koha.

Ilmastikuolud Birminghamis on kuumad. Kõikidel päevadel on olnud 35+ kraadi, mis ei tee olemist siin mitte lihtsaks.

„Mis siin salata, ma tahtsin seda medalit, hirmsasti tahtsin,“ tõdes Jäätma võistluste järel. „Võib-olla tahtsin liiga palju, ei oska öelda. Väga väike detail jääb veel puudu, et võita neid kõvasid matše ja laskjaid. Ma ei lasknud halvasti aga ma tunnen, et kvalifikatsioonis on veel vähemalt viie punkti jagu varu. Duellides, jah, kahjuks meeste konkurents on nii kõva, et sa võid maksimum punktidega ka kaotada. Ma olen pettunud, et ei suutnud seda viimast seeriat rahulikult ära lasta, paras närvide mäng aga noh mis teha, mis ei tapa teeb tugevaks. Loodan leida selle puudu oleva detaili järgmiseks hooajaks.“