Homme kohtutakse 9.-12. koha mängude poolfinaalis Hollandiga.

Päev algas Eesti jaoks kurjakuulutavalt. Foursome paar Joonas Juan Turba-Markus Varjun leidsid ennast kiirelt kaotusseisus ning paraku dikteerisid vastased mängu lõpuni. Lõpuks 3&2 kaotus tuli selles matšis vastu võtta.

Esimeses individuaalses match plays suutis aga Ken-Marten Soo haarata kiirelt liidriohjad, enamus mängu püsis 3-4 rajaline edu eestlasel ning kuigi vastane vähendas korraks vahe kahe peale ei andnud Soo järele ning lõpuks kena 2&1 võit eelviimasel rajal.

Carl Hellat, kes oli küll tänagi ankrumees oli selleks ajaks juba paraku 5&4 kaotanud. Vastane alustas juba avarajal võimsalt, roughist teele saadetud teine löök, mis oli eagle vääriline veeres üle augu serva aga birdie tuli juba vastasele anda. Kuue rajaga oli vastane teinud 3 birdiet ja kuigi Carl püsis par-is, siis sellest ei piisanud.

Nii jäi kõik Mattiase ja Kevini otsustada…

Meeskonna kapteni Mattias Varjuni matš oli aga enamus aega oluliselt pingelisem. 10-rajal, kui Mattias ei suutnud oma avalööki leida ning tuli leppida raja kaotusega, siiski miskit nagu muutus ning Mattias dikteeris edasist mängu, kuid vastane ei andnud lõplikult alla. 16-raja birdie järel pääses Mattias ette juba kahe rajaga, kuid vastane salvas pika putiga järgmisel rajal ja taastas birdie abil ühe rajalise kaotuse. Viimasel rajal ei saanud mõlemad griinile pihta, kuid Mattias eksis vasakule, mis oli parem koht eksimiseks. Paremalt poolt tulnud Walesi koondise mängija chippas üle griini ning kui Mattias oli chipanud lipu lähedale oli selle matši saatus otsustatud. Kirja läks 2UP.

Kevin Christopher Jegersi matš algas samuti kurjakuulutavalt. Vastane realiseeris esimesel rajal 10+ meetrit birdie ning oli samuti kaheksandaks rajaks kolm alla par-i mänginud. Kevin siiski ei andnud alla ja pärast seda, kui vastane 15-rajal kaotas avalöögi oli Kevin samal ajahetkel nagu Mattias 2-rajalises edus. Kuid saatus tahtis teisiti ning 16-17 rada tegi vastane kaks birdiet järjest ning 18-raja tiiboksi mindi viigiseisus. Kuigi Kevin oli avalöögi järel vasakul roughis, suutis ta sealt griinile lüüa, kuid vahepeal väga hea tundunud olukord muutus ja kalded tõid palli tagasi griini algusse ca 15m keeruliseks putiks. Vastane eksis fairwaylt griinist veidi vasakule ja sai sisuliselt foregreenilt puttata. Mõlemad said kahe putiga siiski hakkama ning see tähendas, et nii see matš, kui kogu matši üldseis oli viigis ja tuli minna lisaradadale. Avarajal sattus Kevin taas raoughi, seekord paremale ning sealt suutis tulistada nii, et pall jäi griini paremale küljele. Vastasel polnud probleemi fairwaylt kahega peale lüüa. Meie õnneks tegi Kevin suurepärase chipi lipu kõrvale ja vastane pikka birdiet seekord sisse ei saanud. Teisel rajal lõppes aga meie õnneks asi sisuliselt pärast avalööki. Vastane sattus sügavasse griinibunkrisse ja Kevin oli sel ajal 20m eespool keset fairwayd. Vastane punnis veel kuni viienda löögiga polnud veel palli auku saanud ja nii ei pidanu enam Kevin paari meetrist birdiet puttama. Teisel lisarajal võit selles paaris ja kokku 3:2 võit Eestile.

Teiste 9.-16. koha veerandfinaalides alistas meie homne vastane Holland Islandi 3:2. Soome sai jagu järgmise aasta korraldajast Belgiast 3:2 ning Šveits põrutas naabritele Austriast 4:1.

Medalimängude veerandfinaalides võitis esimene asetus Hispaania Iirimaa 4:3. Matadooride vastaseks tuleb tiitlikaitsja Taani, kes alistas kahe matši abil, mis lisaradadele läksid Saksamaa 4:3. Teises poolfinaalis kohtuvad Inglismaa ja kas Prantsusmaa või Rootsi. Nende matš antud hetkel veel kestab. Koduväljaku eelist nautiv Inglismaa alistas kogunisti 6:1 Itaalia.