Eesti meistritiitliga kaasnes seekord eriauhind, milleks on sügisel toimuva WTA 250 turniiri Tallinn Open kvalifikatsiooni vabapääse. Malõgina kuulis selles boonusest alles mängu järel ajakirjaniku suust.

„Tõesti? See on küll hea uudis!“ rõõmustas 22-aastane Malõgina, kes korra on WTA 250 turniiri kvalifikatsioonis mänginud. See juhtus tänavu mais Strasbourgis, kus ta kaotas avaringis kahes setis iisraellannale Lina Gluškole.

Tänavustel Eesti meistrivõistlustel ei kaotanud Malõgina settigi. Avaringis alistus Miriam Ränkel tulemusega 6:1, 6:1, teises ringis Lisette Aljas 6:2, 6:3, veerandfinaalis Gerda Reinaru 6:2, 6:0 ja poolfinaalis Helena Narmont 7:6 (1), 6:1.

Finaali avasetis hoidis Malõgina oma servi vaid ühes geimis, kuid sellest piisas, sest ülejäänud sett kulges vaid vastastikuste servimurretena, mida Malõgina tegi viis ja Saar neli. Esimest korda hoidis Saar oma pallingut teise seti teises geimis ehk 1:1 viigistades. Seejärel läks Saar murdega 2:1 ette, kuid Malõgina murdis kohe tagasi ja läks oma servi hoides 3:2 juhtima. Teise seti viies geim oli ka viimane, kus nähti veel seisu 40:40.

„Tunne on hea,“ tõdes eelmise aasta finaalis Maria Lota Kaulile alla jäänud Malõgina. „Eelmisel aastal ei saanud ma sellega hakkama. Seekord mängisin paremini. Täna sai määravaks ilmselt mu stabiilsus ja keskendumine. Samu asju võib nimetada ka kogu mu nädala iseloomustamiseks - selge pea, hea tuju, üritasin natuke lõbutseda.“

WTA edetabelis hoiab Malõgina karjääri parimat kohta 417. Parim tulemus pärineb tal sel aastal jaanuarikuisest Loughborough 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniirilt, kus ta jõudis kolm vastast alistades poolfinaali. Üha rohkem üritab Malõgina oma kalendrisse võtta ka kõrgema tasemega turniire, kuid suurt läbimurret pole ta veel 60 000-dollarilistel ja 100 000-dollarilistel turniiridel saavutanud.

„Üritame Vovaga (treener Vladimir Ivanov - toim) mu mängu kogu aeg parandada, ette võtta tugevamaid turniire ning näidata seal head tennist, et mu edetabelikoht paraneks. Alati võiks paremini minna, aga üldiselt olen rahul, kuidas mul siiamaani on läinud,“ rääkis Malõgina, kes 2022. aastat alustas 500. kohalt.

Küsimusele, kas ta on tänavuseks hooajaks ka mõne eesmärgi seadnud, vastas Malõgina: „Jah, aga ma ei tahaks neid välja öelda.“

Järgmisena mängib Malõgina esmaspäeval algaval 60 000-dollarilisel ITF-i turniiril Liepajas.