Esimene start antakse 15. juulil, mil Põlva linnastaadionil võetakse mõõtu sprindidistantsil. Päev hiljem võisteldakse Põlva südalinna tänavatel kriteeriumi- ja teatesõitudes, võistlused kulmineeruvad pühapäeval maratoniga.

Maailma tõukerattaspordi tugevaim riik Tšehhi on esindatud enam kui neljakümne sportlasega. Võistlustele on registreerunud ka tugev Soome koondis eesotsas mitmekordsete tõukerattaspordi maailmameistrite Kai Immoneni ja Hannu Vierikkoga, kellest viimane on Kickbike Worldwide tegevjuht ning tõukerattaspordi pioneer.

Lisaks võib Soome koondise ridadest leida Alpo Kuusisto, kes on tõukerattal läbinud nii Tour de France’i kui Giro d’Italia.

Maailma tippudele pakuvad konkurentsi Eesti parimad tõukeratturid eesotsas koduse Tõukan Lõpuni sarja neljakordse võitja Kristi Johansoni ja kolmekordse võitja Ole Mustinguga.

Lisaks on rajale oodata muude spordialade Eesti tipptegijaid ning nii võib stardijoonelt leida teiste seas käsipallikoondislase Henri Sillaste ja saalijalgpalli rahvuskoondise mängija Temari Nuuma.