Esimeses setis pääses Nadal küll kiirelt 3:0 juhtima, kuid alates sellest hetkest pidi 36-aastane hispaanlane hakkama võitlema meeletu valuga.

Tegelikult ei tulnud ta vigastus kellelegi üllatusena, sest oli teada, et kinniteibitud kõhuga Nadal polnud saanud veerandfinaali eelsetel treeningutel isegi korralikult servida. Matši varajases faasis ilmnes lihtsalt kurb tõsiasi, et vigastus polnud kuhugi kadunud.

Esimese seti viimased kuus geimi kuulusid kõik Fritzile ning polnud ainsatki märki, et Nadal suudaks kohtumist konkurentsivõimeliselt jätkata, veel vähem võita.

Kahekordne Wimbledoni tšempion tõestas aga taaskord pealtvaatajatele, mis puust ta on tehtud ning läbi meeletu pingutuse, pööras neli tundi ja 21 minutit kestnud kohtumise lõpuks enda kasuks.

„Kõhuga on ilmselgelt midagi valesti ja ma pidin oma servi muutma. Päris mitu korda mõtlesin, et ei ole suuteline mängu lõpuni mängima, aga see väljak ja rahvas on midagi erilist,“ sõnas endine maailma esireket pärast kohtumist.

Hispaanlane sai hoolimata „poolkõvast“ servist kirja viis ässa ning tegi selle juures seitse topeltviga, Fritzi vastavad numbrid olid 19 ja kolm. Mõlemal mehel oli kohtumise jooksul kasutada 14 murdepalli, millest Nadal realiseeris seitse ning Fritz kaheksa. Äralööke kogunes meestel samuti võrdselt 56, kuid Nadal patustas 42 lihtveaga ameeriklase 35 vastu.

Kohtumise tipphetked:

Poolfinaalis läheb Nadal vastamisi austraallase Nick Kyrgiosega (ATP 40.), kes lülitas konkurentsist Tšiili tennisisti Cristian Garini (ATP 43.) numbritega 6:4, 6:3, 7:6 (5) .