Brownile antud kodakondsus tähendab, et 31-aastane ameeriklane saab septembris algaval EMil esindada Hispaania koondist.

ABP on nördinud, et hispaanlaseks kuulutati mängumees, kellel pole Hispaaniaga mingeid seoseid.

„See uudis, et Hispaania koondisse kaasati mängija, kellel pole Hispaanias mingeid juuri, saadab meie korvpalluritele väga kahjuliku sõnumi ja on tulevikku vaadates negatiivse mõjuga. Kas tõesti praegune maailmameistrite võistkond ei leia piisaval hulgal Hispaania korvpallureid, kellega rahvusvahelisel tasemel võistelda?“ seisab ABP pressiteates.

„Iga mängija unistuseks on, et ta saaks ühel päeval esindada oma vanemate koduriigi koondist. See õigustatud lootus muutub masenduseks, kui alaliit ja spordinõukogu pooldavad seaduslikke, kuid eetiliselt taunitavate passide väljaandmist,“ lisatakse teates.

196 cm pikkune Brown alustas eelmist hooaega VTB Ühisliiga ja Euroliiga klubis Kaasani Unicsis, kuid pärast Ukraina sõja puhkemist ta lahkus Venemaa meeskonnast. Varem on ameeriklane mänginud viis hooaega ka NBA-s ning esindanud ka Euroliiga klubisid Belgradi Crvena zvezdat ja Istanbuli Fenerbahcet.

Enne Unicsi eemaldamist Euroliigast jõudis Brown teha suurepärase hooaja. Ta oli üks edukamaid tagamängijaid, kogudes keskmiselt 13,8 punkti, 6,1 resultatiivset söötu ja 3,6 lauapalli.

Juuni lõpus sõlmis Brown kaheaastase lepingu Tel Avivi Maccabiga.