Individuaalses plaanis näitas parimat minekut Kevin Christopher Jegers, kes mängis -3 (67 lööki) ning jagas sellega päeva esikohta. Samaväärse tulemuse suutis mängida veel vaid kaheksa mängijat, kuid esimese üheksa raja parim skoor (-4) jäi Jegersile.

Meeskondlikult asus avapäeva järel liidrikohale tiitlikaitsja Taani. Avapäeval meie mängupartneriteks olnud Soome meeskond, kes eelmisel aastal alles võitis II divisjoni, jääb Taanist maha nelja löögiga ning kolmas on Hispaania, kes kaotab Soomele omakorda ühe löögiga.

Eestlastest teise panuse meeskonna edusse andis Joonas Juan Turba, kes kokku mängis +2 (72), tehes seejuures eestlastest kõige rohkem (5) birdiesid. Carl Hellat sai kirja +3 (73), Mattias Varjun ja Ken-Marten Soo mõlemad +4 (74). Ainsana ei läinud arvesse Markus Varjuni skoor, kes sai kokku kirja +6 (76), kuid näiteks väljaku viimased 9 rada mängis ta -1.

Kui avapäeva üllatustest rääkida, siis väärib mainimist golfi sünnimaa Šotimaa tagasihoidlik 13. positsioon, Iirimaa 18. positsioon ja eelmisel aastal II divisjonis teise koha saanud Tšehhi viimane positsioon avapäeva järel.

15-korral maailma vanimat major turniiri The Openit võõrustanud Royal St. George golfiväljakul peetakse täna löögimängu teine päev, mille järel selguvad need kaheksa meeskonda, kes asuvad neljapäevast medalivõitjad selgitama ja need kaheksa meeskonda (positsioonid 9.-16.), kes selgitavad välja viis õnnelikku, kes jätkavad ka järgmisel aastal I divisjonis.

Kohtadele 17.-19. jäävad paraku need meeskonnad, kes saavad mängida vaid lohutusturniiri ja langevad II divisjoni.

Juhul kui järgmise aasta korraldaja Belgia jääb viimase kuure riigi sekka, siis langeb teise divisjoni vaid viis meeskonda viimasest kuuest ning II divisjonist tõuseb üles vaid kaks parimat meeskonda.