Kolme kõrgema asetusega mehel veerandfinaalides probleeme polnud, sest Mark Lajal alistas 6:2, 6:1 Johannes Seemani, Kristjan Tamm 6:4, 6:2 Matthias Uwe Kase ja Kenneth Raisma 6:0, 6:1 Morten Ritslaidi. Neljanda mehena kindlustas koha poolfinaalis kuuenda asetusega Oliver Ojakäär, kes seljatas Siim Troosti 4:6, 7:5, 6:4.

Pärast mängu ootas esinumbrina turniiri alustanud Lajalit ka üllatus, sest teda oli testima tulnud dopingukütt. „See oli tõesti suur üllatus. Läks ka päris kaua aega – terve tund – enne, kui sain proovi antud. Varem olen korra dopinguproovi andnud, kui see 2018. aastal korraldati Patrick Mouratoglou akadeemias kõigile mängijaile,“ vahendab portaal Tennisnet sportlase sõnu.

Kolmapäeval seisab Lajalil ees karjääri esimene parem viiest mäng, aga samas olukorras on tema vastane Ojakäär, kes pole ka kunagi mänginud kolmest setist pikemat kohtumist. „Kõige huvitavam ongi, et enne turniiri tahtsin Oliveriga mängida ja samas kindlasti viiesetilist mängu proovida. Nüüd täitusid mõlemad soovid korraga – perfektne kombinatsioon. Kindlasti tuleb väga hea mäng, Oliver on praegu heas hoos, see on minu jaoks väljakutse. Pean olema valmis, et tal on oma relvad, eelkõige serv ja tugev eeskäsi,“ ütles Lajal.

Naiste üksikmängu veerandfinaalid polnud nii ühepoolsed, sest kolmes matšis läks vaja kolme setti. Kiirelt sai õhtusse vaid turniiri esinumber Elena Malõgina, kes pärast seisu 2:2 ei loovutanud Gerda Reinarule geimigi ja võitis 6:2, 6:0. Üllatusele oli lähedal 16-aastane ja seitsmendana asetatud Laura Rahnel, kellel oli Anet Angelika Koskeli vastu otsustavas setis seisul 5:4 kasutada matšpall, aga lõppeks võitis teisena asetatu mängu 2:6, 6:2, 7:5. Lisaks neile kindlustasid kohad poolfinaalis Katriin Saar ja Helena Narmont.