„Ta oli kahes esimeses setis minust parem. Kuid võtsin värskenduseks pausi, läksin tualetti ja rääkisin enda peegelpildiga. See on tõsilugu! Olukordades, kus sul ei tule väljakul midagi välja, on mõnikord sellised asjad vajalikud. Tuleb teha väike paus, kus saad mõtteid ja ennast koguda,“ selgitas Djokovic lootusetuna tundunud seisust välja tulekut.

Maailma kolmas reket Djokovic alustas kohtumist 20-aastase Jannik Sinneri (ATP 13.) vastu hästi ning ta pääses avasetis kiire murde abil ette 4:1. Kuid siis lagunes serblase mäng ligi tunniks koost. Ta kaotas avaseti lõpuks 5:7, teises setis ei jõudnud Djokovic kordagi isegi murdepallini, kaotas ise kaks oma servigeimi ning jäi vaid 37 minutit kestnud lahingus alla 2:6.

Peale väikest pausi ja peegelpildiga rääkimist oli Djokovic kui ümber sündinud. „Õnneks alustasin kolmandat setti väga hästi ja sain varakult murde kätte. See andis mulle enesekindlust juurde. Nägin, et vastane muutus ebakindlamaks ja samal ajal aitasid mu enda kogemused selle pingega toime tulla,“ tõdes Djokovic.

Edasi serblasel noore vastasega probleeme polnud. Novak võitis järgmised kolm setti kindlalt 6:3, 6:2, 6:2 ja sammus poolfinaali. „Kõige keerulisem on iseendaga võitlemine. See on tennises suurim väljakutse. Kui saad sellega hakkama, siis asjad laabuvad. Ma usun alati, et suudan suured matšid enda kasuks pöörata,“ lisas ta.

Enam kui kolme ja poole tunni pikkuseks kujunes ka päeva teine meeste veerandfinaal, kus madistasid belglane David Goffin (ATP 58.) ja britt Cameron Norrie (ATP 12.). 6:3, 5:7, 6:2, 3:6 lõppenud nelja seti järel selgus võitja otsustavas viiendas vaatuses. Seisuni 5:5 suutsid mõlemad tennisistid väga edukalt oma pallingut hoida. Ent siis hakkas Goffin väristama, belglane ei saanud oma servigeimist ühtegi punkti ja 26-aastane Norrie võitis lõppeks otsustava seti 7:5. Esmakordselt suure slämmi turniiril nelja parima sekka jõudnud kodupubliku favoriit madistab poolfinaalis just Djokoviciga.

Homsetes veerandfinaalides kohtuvad Rafael Nadal (ATP 4.) – Taylor Fritz (ATP 14.) ja Cristian Garin (ATP 43.) – Nick Kyrgios (ATP 40.)