Aastail 1992–2005 ja taas alates aastast 2008 järjepidevalt toimunud poolmaratoni MM pidi tänavu joostama Hiinas Yangzhous. Algselt pidid maailma parimad 21 097 ja poole meetri lippajad võistlema medalite peale 27. märtsil, kuid see lükati edasi 13. novembrile. Nüüd selgus, et võistlust ei saa ka siis pidada.

Otsus tehti Hiina kergejõustikuliidu (CAA) ja kohaliku korralduskomitee kokkuleppel, kes pikkade arutelude tulemusel said aru, et võistluste pidamine on võimatu. Rahvusvahelise kergejõustiku liidu juht Sebastian Coe avaldas siiski CAA-le ja hiinlastele tänu. „Kahjuks me ei saa maailmameistrivõistlusi sel aastal pidada, kuid meie kestvussportlastel on taas võimalus võistelda järgmisel aastal Riias,“ ütles ta. Läti pealinnas toimub MM uue aasta septembri lõpus ja oktoobri alguses.

Olenemata sellest anti samal ajal Yangzhoule korraldada 2027. aasta kergejõustiku maanteejooksu maailmameistrivõistlused. „Nõukogu näitas meie usku nende korralduskomiteesse ja oleme valmis sinna esimesel võimalus naasma,“ lisas Coe.

Tänavusele MMile said saatuslikuks Hiina väga ranged koroonareeglid, mis piiravad tänaseni võõrsilt riiki tulekut ja sealt lahkumist. Kuigi veebruaris toimusid Pekingi mullis olümpiamängud, siis pandeemia tõttu lükati edasi ka septembris Hangzhousse planeeritud 2022. aasta Aasia mängud.