Spartaki teade lätlasega sõlmitud lepingust sai lõunanaabrite spordisõpradelt väga negatiivse vastuvõtu – peale venelaste sissetungi Ukrainasse loobus Riia Dinamo nende liigas osalemisest ning lätlased katkestasid kõik sidemed idanaabritega.

Tule alla jäänud Indrašis teatas täna sotsiaalmeedias, et Spartak valetab ja tegelikult ta pole millelegi alla kirjutanud. „Mul pole selle klubiga kehtivat lepingut! Vastupidi, mul on leping teise klubiga. Ma keeldusin Venemaal mängimisest, Spartak polnud sellega rahul ja see on kogu asja taga,“ ütles 31-aastane atleet.

Indrašis kinnitas, et sarnaselt paljudele teistele hokimängijatele ei kavatse ta pärast Ukraina sõjasündmusi Venemaal sportida. „Ma mõistan hukka Venemaa sõja Ukrainas! Ma ei mängi teisi ründavas riigis! Olen patriootlik lätlane, kes on meie rahvuskoondise särki kandnud üheksal MMil järjest,“ lisas ta.

Legendaarne Läti koondislane mängis eelmise hooaja alguses KHLi klubides Podolski Vitjaz ning Vladivostoki Admiral. Peale sõjategevuse algust siirdus ta Šveitsi satsi Biel-Bienne'i ridadesse.

Indrašis nahutas ka kaasmaalasi, kes tema kohta halvasti ütlesid. „Nägin, et väga paljud kirjutasid, et nüüd nad nägid minu tõelist palet. Ma võin täpselt sama öelda kõigi nende inimeste kohta, kes korjasid meediast ja sotsiaalmeediast kinnitama allikatega uudise üles, pidasid seda tõeseks ja avaldasid siis minu kohta ebaadekvaatsed ja ebameeldivad seisukohad,“ ütles lätlane.

Saaga pole sellega siiski läbi. Moskva meeskond kirjutas peale Indrašise postitust kodulehel, et klubi ja mängija vaheline diil sõlmiti vastavalt reglemendile ja see on rahvusvahelise jäähokiliidu (IIHF) poolt tunnustatud. „Spartaki ja Miks Indrašise praeguse lepingu küsimus otsustatakse õigusruumis, mitte avalikus ruumis. Kui mängija otsustab lepingutingimusi mitte täita, peab ta vastavalt KHLi reglemendile maksma klubile hüvitist,“ teatasid nad.

KHLis lõi Indrašis 510 põhihooaja mängus 133 väravat ja 164 resultatiivset söötu, enamik neist lõi paremäär Riia Dinamo vormi kandes. Läti koondist on ta esindanud 79 mängus, kus ta saldo on 20+22.